Almanya'da vergi beyannamesinde yapılan altı hata: Daha fazla para cebinizde kalabilir

Almanya'da vergi beyannamesinde yapılan altı hata: Daha fazla para cebinizde kalabilir

Vergi beyannamesinde yapılan hatalar, daha yüksek vergi ödemelerine neden olabilir. Bu nedenle 2024 yılı için vergi beyannamenizi teslim etmeden önce bazı yaygın hataları kontrol etmek iyi olabilir. İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Vergi beyannamesi hazırlarken yapılan hatalar, beklenmedik mali yükler getirebilir. İşte 2024 yılı vergi beyannamesi için dikkat edilmesi gereken altı yaygın hata ve bunlardan kaçınarak nasıl tasarruf edebileceğiniz.

YOL MASRAFLARININ YANLIŞ BİLDİRİLMESİ

Çalışanların, işyerine olan mesafeyi doğru bir şekilde bildirmeleri gerekmektedir. Vergi Dairesi, basit iş yolculuğu için kilometre başına 30 sent, 21. kilometreden itibaren ise 38 sent mesafe tazminatı öngörmektedir. Özel araçla yapılan iş gezileri için de benzer vergi avantajlarından yararlanılabilir.

EV OFİSİ PUANLARININ GÖZARDI EDİLMESİ

Tamamen veya kısmen evden çalışanlar, yılda 210 güne kadar günlük altı Euro ev ofisi puanı talep edebilirler. Bu, vergi beyannamesinin N ekliğinde belirtilmelidir. Puanın, 'laptop, masa, ofis sandalyesi ve kanıtlanabilir kira ve yan gider masraflarının yanı sıra iş gereçlerine ek olarak' talep edilebileceğini" de bildiriliyor.

İŞLETME GİDER FATURASININ EKSİKLİĞİ

Kiracılar, işletme gider faturasındaki ev hizmetleri ve usta hizmetleri kalemlerini vergiden düşebilirler. Her iki kalem de vergiden yüzde 20 oranında dikkate alınır.

BAKIMA MUHTAÇ AİLE ÜYELERİNİN BİLDİRİLMEMESİ

Gönüllü olarak bakım yapan kişiler, bakım derecesine bağlı olarak vergiden düşülebilecek tutarlar talep edebilirler. Bu tutarlar, “Olağanüstü Harcamalar” ekine yazılmalıdır.

ENGELLİLİK DERECESİ TESPİT EDİLMEMİŞ BİREYLER

Engelli bireyler, engelli olmayanlara kıyasla günlük yaşamlarında genellikle daha yüksek mali yüklerle karşılaşabilirler. Bu nedenle, vergi idaresi, onlara GdB'si 20'den başlayarak farklı miktarlarda değişen bir sabit miktar sağlar.

Etkilenen kişiler, bu pauschbetrag'i "Olağanüstü Harcamalar" formunda talep ederler. Pauschbetrag her zaman başvuru tarihiyle geçerli olduğu için, etkilenen kişilerin ilk başvuru veya ilgili artış başvurusunu erken yapmaları öneriliyor.

ÇİFT KONUTTA BİLGİ EKSİKLİĞİ

Mesleki nedenlerle iki ayrı konut yönetiyorsanız, muhtemelen işyerinizin içinde bulunduğu yer etrafındaki birçok masrafı vergiden düşebilirsiniz. Bunlar arasında aylık en fazla 1000 Euro kira maliyetleri, 5000 Euro veya daha fazla olan mobilya ve ev eşyalarının satın alımı bulunuyor. Ayrıca ikametgahınızdan işyerinize olan yol masraflarını ve taşınma masraflarını da belirtebilirsiniz.

Bu hatalardan kaçınarak, vergi beyannamenizde önemli ölçüde tasarruf sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve danışmanlık için bir vergi uzmanına başvurmanız önerilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT