Almanya’da ucuz uçak bileti dönemi bitti

Almanya’da ucuz uçak bileti dönemi bitti

Havayolu şirketi Eurowings bilet fiyatlarını en az yüzde on artıracağını duyurdu. Şirket müdürü, ucuz bilet döneminin açıkça sona erdiğini duyurdu.

Lufthansa havayolu şirketinin yan kuruluşu olan Eurowings, bilet fiyatlarını yüzde on artırmak istiyor. Şirket müdürü Jens Bischof “Yalnızca Eurowings’te üç haneli milyonluk maliyet artışlarımız var. Buna göre, tarifelerimizi en az yüzde on daha artırmamız gerekecek” dedi.

Bischof, fiyat ayarlamasına diğer bir gerekçe olarak petrol fiyatlarında yaşanan artışı gösterdi ve şunu ekledi: “Ultra ucuz biletlerin zamanı kesinlikle bitti. Uçmak artık daha pahalı hale geliyor.” Şirket patronu ayrıca sektördeki ucuz rekabeti de sert bir şekilde eleştirdi. Gazeteye verdiği demeçte, "Ekonomik ve ekolojik olarak, bir sinema bileti değerinde uçak bileti olan agresif rakiplerin endüstrimiz için tamamen yanlış bir tablo çizmeleri bana pek mantıklı gelmedi" dedi.

Hava taşımacılığı şuanda bir personel krizinde bu nedenle Lufthansa ve yan kuruluşu Eurowings, Temmuz için planlanan binden fazla uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Şu anda Avrupa havalimanlarında da personel eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar var.

Bischof, "Sektörümüzün şu anda sunduğu tablo kendimiz de dahil olmak üzere kimseyi memnun etmiyor” dedi. Aynı zamanda, havaalanları ve havayolları, durumu olabildiğince çabuk iyileştirmek için 24 saat çalışıyor.

Fotoğraf: Anastasiia Rozumna - Unsplash

 

 

 

HABERE YORUM KAT