Almanya'da uçak bileti alanlara kötü haber: Yüzlerce uçuş iptal edilecek

Almanya'da uçak bileti alanlara kötü haber: Yüzlerce uçuş iptal edilecek

Geçen haftalarda Lutfhansa'da gerçekleşen grevlerden sonra Verdi sendikası bu hafta Perşembe ve Cuma günleri için yeni bir grev daha ilan etti.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’da çalışanların ücret artışı talebiyle yaptığı grevler yüzlerce uçuşun durmasına sebep olmuştu. Verdi sendikası bu hafta Perşembe ve Cuma günleri için yeni bir grev daha ilan etti.

TALEPLER GERÇEKÇİ DEĞİL

Lufthansa grevler nedeniyle yüzlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı. Şirket grevlerin maliyetinin 100 milyon Euroyu aştığını iddia ediyor. Lufthansa yönetimi sendikanın müzakere masasına dönmek için öne sürdüğü önkoşulları reddetti ve ücret müzakerelerinin gerçekçi olmadığını ileri sürdü.

Verdi sendikası, bir yıllık dönem için yüzde 12,5 daha fazla ücret ve enflasyon telafisi ikramiyesi talep ediyor. Lufthansa ise 28 ay için yüzde 10 daha yüksek maaş teklif etti. Sendika ancak iyileştirilmiş bir teklif yapılması halinde görüşmeleri daha erken bir tarihte yapmaya hazır olduğunu belirtti. Almanya'daki grev dalgasının gelecek günlerde de devam edeceği düşünülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT