Almanya’da “Turkuaz Sohbetler”: Türklerin Avrupa’daki kültür dünyasına ışık tutulacak

Almanya’da “Turkuaz Sohbetler”: Türklerin Avrupa’daki kültür dünyasına ışık tutulacak

Almanya’da kültür ve sanat alanında etkinliklerini sürdüren Turkuaz e.V. projektörleri Avrupa’daki Türk kültür ve sanat dünyasına çeviriyor.

YouTube kanalında yayınlanacak Turkuaz Sohbetler adlı programda oyuncu ve yazar Ruhsar Gümüşdal Almanya’ya Türk işgücü göçünün 60’ıncı yılında Türkiye kökenlilerin Avrupa’daki kültür ve sanata katkılarına ışık tutacak. 

ruhsar4.png

Her hafta Avrupa’dan bir sanatçımızı, kültür yapıcıları konuk edecek olan Ruhsar Gümüşdal “Bu programda resimden heykele, sinemadan tiyatroya, müzikten baleye operaya dek her alanda üreten Türkiye kökenli sanat adamlarını, sanat kadınlarını, kültür yapıcıları ağırlayacağız. Bu keyifli ve renkli karşılaşmalar Avrupa’daki Türk kültür ve sanat dünyasının da bir fotoğrafı olarak karşımıza çıkacak. Şimdiden heyecanlanıyorum ve kültür ve sanatla uğraşan herkesi bu programı takip etmeye çağırıyorum” dedi. 

ruhsar-gumusdal.jpg

Turkuaz e.V.’nın YouTube kanalında ve diğer sosyal medya platformlarında izleyici ile buluşacak olan programın tanıtım bölümünde, kendisi konuk koltuğuna oturan Ruhsar Gümüşdal programla ilgili “tüyolar” da verdi.

Ayrıntılı bilginin www.turkuaz-art.de web sitesinden alınabileceği belirtildi.

+49 – STUTTGART

 

HABERE YORUM KAT