"Almanya'da tüm gençler en az bir yıl askere çağrılsın"

"Almanya'da tüm gençler en az bir yıl askere çağrılsın"

Yedek Askerler Birliği Başkanı Patrick Sensburg, Almanya'da yaşı uygun olan tüm gençlerin en az 1 yıl süreyle zorunlu askerliğe alınması gerektiğini savundu. Ancak içeriğine dair başka bir yol haritası çizdi. İşte detaylar...

Almanya'da zorunlu askerlik tartışmalarına, hükümetin Silahlı Kuvvetlerden Sorumlu Üyesi Eva Högl (SPD) de dahil oldu.

"Kimse eski zorunlu askerlik hizmetini yeniden canlandırmak istemiyor. Tartışma yeni modeller ve konseptlerle ilgili" diyen Högl, yeni bir zorunlu askerlik hizmetinin, "sosyal hizmet" kapsamında ele alınması gerektiğini, sosyal, kültürel ve çevresel konuları da kapsaması gerektiğini savundu.

Zorunlu askerlik tartışmasının, siyasi partiler ve Alman toplumu arasında farklı şekillerde yanıtlanan çok temel sorulardan biri olduğunu dile getiren Eva Högl, tartışmanın dikkatli, kapsamlı ve açık bir biçimde sürdürülmesinin daha yararlı olacağının altını çizdi.

EN AZ 1 YILLIK ZORUNLU HİZMET ÇAĞRISI

Bundeswehr Yedek Askerler Birliği Başkanı Patrick Sensburg da görevlendirme seçeneklerinin sivil savunma ile yardım ve kurtarma güçlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi çağrısında bulundu. Sensburg, "Tüm gençler en az bir yıllık zorunlu hizmet için çağrılmalı ve ardından çeşitli örgütler arasında seçim yapmalı" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT