Almanya’da telefonla rapor dönemi: Pazartesi günü yeniden başlıyor

Almanya’da telefonla rapor dönemi: Pazartesi günü yeniden başlıyor

Korona enfeksiyonu riskini azaltmak ve doktor muayenehanelerini rahatlatmak için hastalar önümüzdeki hafta başından itibaren doktora gitmeden rapor alabilecekler.

Soğuk algınlığı semptomları nedeniyle telefonla rapor alma dönemi  önümüzdeki pazartesi gününden itibaren korona salgını nedeniyle ülke çapında yeniden mümkün olacak. Federal Sağlık Ortak Kurulu’nun kararına göre düzenleme yıl sonuna kadar geçerli olacak. 

Raporun yedi gün için verileceği, bir kereye mahsus yedi gün daha uzatılmasının ise mümkün olacağı belirtildi. 

Federal kurul, doktorlar, klinikler ve devlet sağlık sigorta kuruluşlarının temsilcilerinden oluşuyor. 

Ülke çapında, pandeminin ilk aşamasında telefonla rapor almak  zaten mümkündü. Daha sonra, bölgesel ve sınırlı bir süre için izin verilmesine karar verilmişti.

Devlet Sağlık Sigortaları Doktorları Birliği, sonbaharda ve kış aylarında artan korona enfeksiyonları nedeniyle yönetmeliğin yeniden genişletilmesi için bir kampanya başlattı. 

Alman sağlık kasası AOK’ya göre  bu yılın mart ve nisan aylarında son on yılın ortalamasından daha fazla sayıda çalışan rapor aldı. AOK Bilim Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Helmut Schröder  “Veriler aynı zamanda tıp mesleğinin ve çalışanlarının bu geçici düzenlemeyi sorumlu bir şekilde ele aldığını gösteriyor” dedi. 

+49 – BERLİN

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT