Almanya'da tehlikeli provokasyon: "İsa'nın doğuşu" heykeline saldırı

Almanya'da tehlikeli provokasyon: "İsa'nın doğuşu" heykeline saldırı

Almanya'da bir pazar meydanında bulunan ve "İsa'nın doğuşunu" resmeden heykele, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Almanya'da provokasyona oldukça açık bir eylem gerçekleşti. Almanya'nın Hessen eyaletinde yer alan Rüsselsheim şehrinde meydana gelen olay tepkilere neden oldu.

Groß-Gerau bölgesindeki pazar meydanında bulunan "İsa'nın doğumunu" resmeden heykelde, Meryem, Yusuf ve Üç bilge adam figürlerinin kafaları koparıldı. "Bebek İsa" figürü ise çalındı.

POLİS FARK ETTİ

Heykeldeki hasar, pazar sabahı bölgede devriye atan polis ekipleri tarafından fark edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilirken, kimliği belirsiz saldırganların arandığı bilgisi kamuoyuyla paylaşıldı.

SAHİPLERİNDEN AÇIKLAMA

Heykeli meydana diken Rüsselsheim 1888 e. V. Ticaret Birliği ise sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Saldırganlar, birlik tarafından "heykelin yeniden inşa edilmesine yardıma" çağrıldılar.

Olayı "esprili" bir dille ele alan Birlik tarafından yapılan açıklamada, "Beklenmedik değişimler ve zorluklarla dolu Noel arifesinde olduğu gibi, bu 'başsız geceyi' de bir arada durmak ve karanlığa ışık tutmak için bir fırsat olarak görüyoruz" denildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise birliğin meseleyi daha ciddi bir dille ele alması gerektiğini ifade ettikleri yorumlar paylaştılar.

Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.

İşte görüntüler:

ARTI49

HABERE YORUM KAT