Almanya'da tatilcilere müjde, o ülkelerde pasaport kontrolleri kalkıyor

Almanya'da tatilcilere müjde, o ülkelerde pasaport kontrolleri kalkıyor

31 Mart’tan itibaren, Paskalya tatili sonrası planlanan Karadeniz seyahatleri daha hızlı ve kolay hale gelecek. Alman Federal Polisi’nin duyurusuna göre, Bulgaristan ve Romanya’ya yapılan uçuşlarda artık pasaport kontrolü yapılmayacak.

Paskalya Pazarı olan 31 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek olan ve Almanya’dan gelen yolcular da dahil olmak üzere, bu iki AB ülkesinin diğer Schengen ülkeleriyle olan iç hava ve deniz sınırlarında pasaport kontrolü kaldırılacak.

YOLCULAR NE ANLAMALI

Özellikle Burgaz veya Varna gibi Karadeniz kıyı şehirlerine seyahat edenler için havaalanlarında beklemek zorunda kalınan süre azalacak. Kalkış ve varışta pasaport kontrolü için sıra beklemeye artık gerek kalmayacak. Ancak, Dışişleri Bakanlığı Schengen Anlaşması’na rağmen, Alman vatandaşlarının yine de geçerli bir pasaport veya kimlik kartı taşıma zorunluluğunun devam ettiğini hatırlatıyor.

Ayrıca, Schengen bölgesinde bile belirli koşullar altında sınır kontrolleri yapılabilir, bu nedenle olası kontroller için her zaman yanınızda bir kimlik belgesi bulundurmanız tavsiye ediliyor.

KARA YOLU İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Bu yeni düzenleme, yalnızca iç hava ve deniz sınırlarını etkiliyor. Dışişleri Bakanlığı, başka bir Schengen ülkesinden karayolu ile Romanya veya Bulgaristan’a seyahat edenlerin hala pasaportlarını göstermek zorunda kalacaklarını ve özellikle tatil dönemlerinde sınırda uzun süreler bekleyebileceklerini belirtiyor. İki ülke arasındaki Schengen sınırlarındaki kontrollerin ne zaman kaldırılacağı ise henüz net değil.

Schengen bölgesi, İrlanda hariç tüm AB ülkelerini, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre’yi kapsıyor ve bu bölgedeki serbest dolaşım, Avrupa’da seyahat etmeyi kolaylaştırıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum