Almanya'da Suriyeliler için yeni öneri: Çalışmayanlar ve genç erkekler geri gönderilsin
Suriye'de Esad döneminin sona ermesinden sonra, "Almanya'daki Suriyelilere ne olacak" sorusu da gündeme geliyor.
SPD ve Yeşiller, Suriyelilerin geri gönderilmesine karşı çıkarken, CDU ise büyük bölümünün geri gönderilmesinden yana olduğunu açıkladı.
"Genç erkekler ve çalışmayanlar" geri dönsün önerisi
CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, Suriye'den gelecek yeni göç dalgasına karşı çıkarken, aynı zamanda, halihazırda ülkede bulunan ve çalışabilecek durumda olup da çalışmayan Suriyeli mültecilerin Suriye'ye geri dönmeleri gerektiğini söyledi. Merz, “Çalışan ve Almanya'ya entegre olan üçte birlik kesim elbette burada kalabilir” derken, "Ancak üçte ikisi çalışmıyor, bunlar çoğunlukla genç erkekler ve birçoğu geri dönebilir" diye belirtti. Merz, “Biz zaten uzun zamandır en azından uzun zaman önce kuzeye ve şimdi de ülkenin diğer bölgelerine geri dönebilecekleri görüşündeydik” dedi.
CSU da iyi entegre olmuş Suriyelileri tutmak istiyor. Ancak Suriyeli suçluların hızla sınır dışı edilmesi için bastırıyor. CSU parlamento grubu başkanı Alexander Dobrindt, verdiği demeçte şunları söyledi:
“Koruma gerekçeleri ortadan kalktığında ve birçok durumda ikamet hakkı sona erdiğinde, bu kişilerin Suriye'ye geri gönderilmesi de mümkün olmalıdır.”
İlk önceliğin suçluların hızlı bir şekilde ülkelerine geri gönderilmesi olması gerektiğini aktaran CSU eyalet grubu lideri, partisinin gönüllü ayrılmalar için de mali destek sağlamak istediğini söyledi.
Almanya'daki Suriyeliler kıymete bindi: Otobüs ve tren sürücüsü kalmaz!
Annalena Baerbock: Esad destekçileri sakın Almanya'ya gelmeyin!
Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye sınır bölgelerine uyarı: Seyahat etmeyin!
Almanya'dan Türkiye ve İsrail'e çağrı: Suriye'deki süreci tehlikeye atmayın!
Almanya'da her 5 sığınmacıdan 1'i Suriyeli çıktı
Stuttgart'ta sokaklara çıkan Suriyeliler "Erdoğan" tezahüratları yaptı
Almanya'da Suriyeliler tartışması: Geri dönerlerse hastanelerimizde doktor kalmaz
Almanya'daki Suriyeliler konuştu: Düzenimizi kurduk, Suriye'ye geri dönmeyi düşünmüyoruz
ARTI49