Almanya'da süpermarket zincirlerine darbe: Edeka, Ikea, Lidl etkilenecek

Almanya'da süpermarket zincirlerine darbe: Edeka, Ikea, Lidl etkilenecek

Almanya’da toplu taşıma ve havayolları grevlerinden sonra şimdi de perakende sektöründe grev çağrısında bulunuldu.

Almanya’nın en büyük sendikalarından biri olan Verdi, bugün itibariyle Almanya genelinde perakende çalışanları arasında uyarı grevleri gerçekleştirecek. Sendika bugün gerçekleştireceği grev için, "Bu, önümüzdeki haftalar da yapılacak grev ve eylemlerin sadece ilki olacak" dedi.

Sendika birçok markette başlatacağı grevlerin ilkini, “Bu hafta Edeka ile başlıyoruz. Depoların ve şubelerin önünde eylemler olacak" şeklinde duyurdu. Verdi temsilcisi Silke Zimmer, sendikanın ayrıca bugünden başlayarak Hamburg, Köln ve Chemnitz başta olmak üzere Edeka mağazalarının önünde çeşitli grev eylemleri de planladıklarını belirtiyor.

EDEKA, IKEA, LİDL BAŞI ÇEKECEK

Sendika’nın açıklamasına göre etkilenen market şirketler arasında; Kaufland, Lidl, Ikea, Edake başı çekiyor. Onların dışında: H&M, Primark, Alliance Healthcare ve Bäko’da grevlerden etkileneceği düşünülen şirketler arasında.

Grevlerin Baden-Württemberg eyaletinde yoğunlukla: Karlsruhe, Pforzheim, Mannheim, Heidelberg, Stuttgart, Ulm, Dettingen, Aalen, Reutlingen, Göppingen, Esslingen, Constance, Radolfzell ve Freiburg bölgelerinde etkili olması bekleniyor.

Federal düzeydeki üst düzey görüşmelerde son zamanlarda herhangi bir ilerleme sağlanamadığını dile getiren Verdi, işverenleri müzakereleri engellemekle suçluyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT