Almanya'da sosyal yardımlarda yabancı kökenlilere daha fazla ceza kesilmesi istendi!

Almanya'da sosyal yardımlarda yabancı kökenlilere daha fazla ceza kesilmesi istendi!

Almanya’da Siegen Üniversitesi’nin öncülüğünde yapılan bir araştırmaya göre, sosyal yardım alan yabancı kökenlilerin, Alman vatandaşlarına göre daha sert cezalandırılmasının istendiği ortaya çıktı.

Almanya’da Siegen Üniversitesi öncülüğünde yapılan bir araştırmaya göre, toplumda sosyal yardım (Hartz IV) alan yabancı kökenlilerin, yine sosyal yardım alan Alman vatandaşlarına göre daha sert cezalandırılmasının istendiği ortaya çıktı.

Yaklaşık 2 bin 600 kişinin yer aldığı çevrimiçi anket çalışmasında Siegen Üniversitesi, sosyal yardımların kesinti oranı ile ilgili, söz konusu kişinin kökeninin rol oynadığını ifade etti. Camiahaber'de yer alan bilgiye göre yabancı isimli kişilerin daha sert cezalandırılmasının talep edildiğinin altını çizdi.

MOTİVASYONU EKSİK KİŞİLERE YÜZDE 17 İLA 29 KESİNTİ İSTENDİ
Söz konusu araştırma için Siegen Üniversitesi’nden araştırma görevlileri bir çevrimiçi anket formu hazırladı. Ankette 0 ila 100 arasında cezalandırma puanı verildi. Buna göre sosyal yardım alıp da iş arayışında motivasyonu eksik olan kişiler, iş aramada gayretli olan kişilere göre daha sert cezalandırıldı. İş merkezindeki ilk ve ikinci randevuyu kaçıran kişilere aylık yardımdan yüzde 17 ila 29 kesinti istendi.

“BERGMANN”A YÜZDE 26, “YILDIRIM”A YÜZDE 33 KESİNTİ
Yapılan ankete göre sosyal yardımlardaki kesintiler, köken söz konusu olduğunda daha yüksek oldu. Buna göre “Bergmann” adlı bir kişinin aldığı yardıma, herhangi bir ceza durumunda yüzde 26 kesinti yapıldı. İsim “Yıldırım” olarak değiştiğinde ise bu kesinti yüzde 33’e yükseldi. Yardımın tamamen kesilmesinin istenildiği sonuçlarda da yabancı kökenli isimler daha ağırlıklı olarak göze çarptı.

HABERE YORUM KAT