Almanya’da sıra dışı iş ilanı: Yüzlerce kişi başvurdu

Almanya’da sıra dışı iş ilanı: Yüzlerce kişi başvurdu

Almanya'nın küçük adası Wangerooge, deniz feneri bekçiliği için ilan verdiğine pişman oldu. Yaklaşık 1.100 kişi bu işe başvurdu. Ada belediyesi başvurulara yetişmekte zorlanıyor.

Deniz feneri bekçiliği pek çok kişinin hayalindeki iş olmayabilir. Ancak Almanya'nın Wangerooge adasında bu iş için boş bir pozisyon olduğunu duyanlar, adeta yarışa girdi.

Şubat ayının başında ilan veren ada belediyesi, son haftalarda Almanya’nın dört bir yanından ve hatta Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi diğer Avrupa ülkelerinden yüzlerce başvuru aldı.

"BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK"

Wangerooge belediye başkanının temsilcisi Rieka Beewen yaptığı açıklamada “Bu gerçekten çılgınca, böyle bir şeyi beklemiyorduk” dedi. Yaklaşık 1.200 nüfuslu tatil adasının belediye binasında sadece bir düzine idari personel çalışıyor ve insan kaynakları işleriyle sadece bir kişi ilgileniyor.

YILLARDIR AÇIK DEĞİLDİ

39 metre yüksekliğindeki eski deniz feneri, Kuzey Denizi adalarının simge yapılarından biri. Ancak bu deniz feneri 1969’dan beri faaliyette değil. 1990’ların sonlarından bu yana Kuzey ve Baltık Denizlerinde deniz feneri bulunmuyordu.

Wangerooge belediyesi deniz fenerini turistik amaçlarla kullanmak istiyor. İş tanımına göre görevler arasında bilet satışı, giriş kontrolü ve hediyelik eşya satışı yer alıyor.

Ada belediyesi bazı başvuruların eğlence olsun diye gönderildiğini ancak çoğunluğun ciddi olduğunu belirti. Belediye tüm başvurulara yanıt vermek istiyor. Rieka Beewen, "1.100 başvuru arasından bizim için doğru kişi bulunacaktır. Buna inanıyorum" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT