Almanya'da seçim görevlileri aranıyor: Görevli olanlara ikramiye verilecek

Almanya'da seçim görevlileri aranıyor: Görevli olanlara ikramiye verilecek

Almanya vatandaşları 9 Haziran’da Avrupa Parlamentosu’nu seçmek için sandığa gidecek. Ancak ilçeler henüz yeterli sayıda seçim görevlisi bulamadı. Tempelhof-Schöneberg ilçesi binlerce gönüllüye ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Avrupa Parlamentosu seçimleri yaklaşıyor. 9 Haziran Pazar günü Almanya’da yaşayan yaklaşık 64 milyon seçmen, Avrupa Birliği’nin (AB) en önemli organının yeni üyelerini belirleyecek. Ancak seçimlerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için her ilçede çok sayıda seçim görevlisine ihtiyaç var.

Tempelhof-Schöneberg ilçesi seçim günü oy verme işlemini sağlamak için sadece ilçede 2 bin 500 gönüllü seçim görevlisi aradığını duyurdu. Bu sayı ilçedeki toplam 250 seçim merkezinde görev yapacak kişileri kapsıyor. Ayrıca posta yoluyla oy kullananların sayısının artması nedeniyle, kullanılan oyları sayacak 300 gönüllü daha gerekiyor.

NASIL BAŞVURULUR?

Seçim görevlisi olmak için başvuruda bulunmak isteyenler, ilçe seçim ofisine çevrimiçi veya yazılı olarak başvurabilirler. Başvuru formuna ilçenin web sitesinden ulaşılabilir. Başvuru yapmak için 18 yaşını doldurmuş ve en az üç aydır Almanya’da yaşıyor olmak gerekiyor. Seçim görevlileri seçim günü sabah 7’den akşam 10’a kadar görev yapacak ve 50 Euro tutarında bir ikram ödeneği alacaklar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT