Almanya'da sahte suç çağrıları polisleri bezdirdi

Almanya'da sahte suç çağrıları polisleri bezdirdi

Berlin polisi, bir soygun ihbarı almasının ardından harekete geçti ancak olay yerine ulaştıklarında herhangi bir suçun işlenmediği ve bir sahte çağrı olduğu anlaşıldı. Almanya'da yakın zamanda çok fazla sahte çağrı yapıldığı bildirildi.

Basında çıkan habere göre, Discord adlı popüler sohbet servisinden gelen sahte çağrılar, bazı Alman polis karakollarını yanılttı. Berlin polisi, Reinickendorf ve Pankow bölgelerindeki 1. Polis Müdürlüğü’ne yapılan bir çağrıyı doğruladı.

Polis sözcüsü, “Bir soygun ihbarı alındı ve polis derhal olay yerine intikal etti” dedi. Ancak bu ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

ONLARCA SAHTE İHBAR YAPILDI

B.Z.'nin raporuna göre, Discord üzerinde 100’den fazla katılımcının bulunduğu bir canlı yayın sırasında bu sahte çağrı yapıldı. Discord, anonim sesli ve görüntülü konferanslar ile mesajlaşmayı mümkün kılan bir çevrimiçi hizmettir ve başlangıçta oyuncular tarafından kullanılmaktaydı.

Şimdi bir soygun ekibi polis ekiplerini yanıltmak ile suçlanan 26 yaşındaki bir şüpheliyi soruşturuyor. Acil durum çağrılarının kötüye kullanılması ve suç uydurma iddiaları inceleniyor.

Polis kaynaklarına göre çeşitli şehirlerdeki acil servisler, klinikler ve polis karakolları sahte çağrılarla meşgul edilmiş. Berlin polisi, benzer sahte çağrıların diğer makamlara da yapıldığını bildirdi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT