Almanya’da rakıya alarm takıldı

Almanya’da rakıya alarm takıldı

Almanya'da, rakı fiyatları Türkiye'deki fiyatların neredeyse yarısı seviyesinde. Bu durum, rakıya olan ilginin artmasına neden oldu.

Almanya'da milli içkimiz rakı, Türkiye'deki fiyatlarının neredeyse yarısı seviyesinde satılıyor. Bu durum, Türkiye'ye seyahat edenler ya da rakıyı sevenlerin ilgisini çekiyor ve Alman marketlerinde büyük talep yaratıyor. Ancak, bu talebin artması nedeniyle rakıya alarm takılmaya başlandı.

70'lik rakı, normal fiyatı olan 19.90 Euro'nun yanı sıra indirim dönemlerinde 10-12 Euro aralığında satın alınabiliyor. Aynı marka rakının Türkiye'deki satış fiyatı ise 525 TL seviyesinde.

Asgari ücretli bir Alman, maaşıyla 100 şişe rakı alabilecekken, asgari ücretli bir Türk sadece 17 şişeyle sınırlı kalıyor. Türklerin yoğun ilgisi nedeniyle bazı marketler, bir kişiye 6 şişeden fazla rakı vermeme kararı aldı. Bunun yanı sıra, rakıya olan talebin artması nedeniyle hırsızlık olayları da yaşandı ve marketler, alarm takma kararı aldı.

Alarm uygulamasının nedenini açıklayan bir market yetkilisi, "Bazı hırsızlık olayları yaşandı ve Türkiye'ye giderken bol bol rakı almak isteyenler de var. Kontrol amaçlı olarak rakıya alarm takma kararı aldık. İndirim dönemlerinde büyük ilgi oluyor ve nahoş olayların önüne geçmek için böyle bir uygulama başlattık" açıklamasında bulundu.

Almanlar da, Türk restoran, bar ya da içkili yerlerinde rakıyı tüketmeyi öğrendi ve bu durum, rakının Almanya'da da popüler hale gelmesine neden oldu.

HABERE YORUM KAT
12 Yorum