Almanya’da posta kutunuza bakmayı unutmayın: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Almanya’da posta kutunuza bakmayı unutmayın: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Almanya’da Şubat ayı sonuna kadar tüm çalışanların “emekli posta kutularını” kontrol etmeleri gerekiyor. Olası bir hata emekli maaşınızı etkileyebilir.

“Emeklilik postasında” yer alan bilgiler, sonraki emeklilik ödemelerinizin miktarını belirler.

Uzun bir çalışma hayatının sonunda emekli maaşının miktarı, basit bir ifadeyle, kaç yıl çalıştığınıza ve hangi ücret veya maaşla çalıştığınıza bağlıdır. Çalışanlar bu bilgileri yılda bir kez işverenlerinden yıllık rapor olarak adlandırılan ve Alman Emeklilik Sigortasına (DRV) da gönderilen belgeden ulaşabilirler.

Almanya’da şu anda her çalışanın 2023 yılına ait bu önemli belgeyi en geç Şubat ayı sonuna kadar elinde bulundurması gerekiyor.

Alman Emeklilik Sigortasına göre bu veriler gelecekteki emeklilik maaşı için büyük önem taşıyor. Bu nedenle “emeklilik postası” dikkatle kontrol edilmelidir.

EKSİK BİLGİ MAAŞINIZI ETKİLEYEBİLİR

DRV, "Yanlış bilgi, emeklilik tutarı ve olası emeklilik hakları üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir" diyor. Herhangi bir şeyin yanlış olmadığından emin olmak için çalışanlar aşağıdaki kontrol listesine dikkatlice bakmalıdır:

- Verilen isim doğru mu?

- Sigorta numarası doğru mu?

- Çalışma süresi doğru mu?

- Brüt gelir doğru mu?

HATA DURUMUNDA YAPILMASI GEREKEN

Eğer “emeklilik postanızdaki” bilgilerde eksik veya hata varsa ne yapmanız gerekiyor? Alman Emeklilik Sigortasına göre, yıllık rapordaki hatalar düzeltme talebiyle birlikte işverene bildirilmelidir.

Ayrıca DRV, "ödenen emeklilik primlerinin kanıtı olarak yıllık raporun güvenli bir yerde saklanmasını" tavsiye ediyor. Tüm verilerin doğru girilmesi halinde, Almanya'daki çalışanlar en az 35 yıl prim ödedikten sonra ortalama 1550 Euro emekli maaşı alabilirler.

ARTI49

HABERE YORUM KAT