Almanya'da posta kutularına bırakılan gizemli mektup, yurttaşları şaşkına çevirdi

Almanya'da posta kutularına bırakılan gizemli mektup, yurttaşları şaşkına çevirdi

Almanya'da yurttaşları karşılaştıkları ilk anda tedirgin eden mektupların, polisin suç araştırmaları için düzenlediği bir ankete katılım çağrısı olduğu anlaşıldı.

Almanya'da yurttaşlar posta kutularında buldukları "Polis" imzalı mektuplarla karşılaşınca önce tedirginlik yaşadı, ardından derin bir "Oh" çekti... Hamburg'da polis, yaklaşık 22 bin Alman vatandaşının ikametlerinde bulunan posta kutularına, bir çağrı mektubu bıraktı.

İlk karşılaştıklarında yurttaşlarda "Acaba bir suç mu işledim" tedirginliğine neden olan binlerce mektubun, "Almanya'da Güvenlik ve Suç Araştırması 2024" çalışmalarına katılım çağrısı olduğu anlaşıldı.

ANKET YAPACAKLAR

Mektubun kimlere gideceği rastgele seçilirken, polis ve Federal Kriminal Dairesi, anket sürecini yürütmesi için "Infas" adlı araştırma şirketini görevlendirdi ve mektupları yurttaşlara bu şirket postaladı.

Anketin ana amacının, öznel güvenlik hissini ve kolluk kuvvetlerine dair toplum algısını kaydetmek olduğu belirtildi. Bununla birlikte, mağduriyet ve ihbar davranışlarına dair konular da sorular arasında yer alıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT