Almanya'da posta çalışanlarını mahveden olay: "Şüpheli mektup"tan "ölü balık" çıktı!

Almanya'da posta çalışanlarını mahveden olay: "Şüpheli mektup"tan "ölü balık" çıktı!

Offenbach'taki Rowentastrasse'de bu sabah saatlerinde büyük bir operasyon gerçekleşti. On posta çalışanı, acil doktor tarafından tedavi edildi. Olayı tetikleyen şey ise şüpheli kokuya sahip bir mektup oldu...

Almanya'nın Hessen eyaletinde bağlı Offenbach'ta, bu sabah Rowentastrasse'deki mektup posta merkezinde dikkat çeken bir olay yaşandı.

Posta personeli çalışanlar, çok güçlü bir koku yayan şüpheli bir mektup fark etti. Kısa bir süre sonra çalışanlar nefes darlığından ve şiddetli öksürükten şikayet etmeye başladı. Çalışanların önce boğazları yanmaya başladı ve sonrasında ise ağızlarında garip bir tat oluştu. Yanakları da kızaran ve kaşınan çalışanların gözleri de sulanmaya başladı. Olay yerine hemen ambulans ve polis çağrıldı.

Toplamda 7 ambulans ve iki acil durum doktoru olay yerine geldi. On çalışan tedavi edildi.

ÖLÜ BALIK ÇIKTI

Daha sonra itfaiye gelerek duruma müdahale etti ve yapılan ölçümlerde herhangi tehlikeli bir madde tespit edilemedi. İtfaiye binayı da komple havalandırdı.

Ancak posta çalışanlarının işe dönmelerine izin verilmedi.

Öte yandan, şüpheli mektup Wiesbaden'deki Eyalet Kriminal Soruşturma Dairesi'nin laboratuvarına gönderildi. Ardından, öğlene doğru sonuçlar çıktı. Polisin açıklamasına göre, laboratuardaki uzmanlar, söz konusu mektupta ölü bir balık buldular.

Şimdi polis, bu olağandışı postanın arkasında ne olduğunu araştırıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT