Almanya'da polis evsiz adamı vurdu

Almanya'da polis evsiz adamı vurdu

Almanya'da evsiz bir adam polisin onu vurması ardından hayatını kaybetti. Polislere saldırdığı iddia edilen evsiz adamın, daha başka bir evsize de saldırdığı iddia ediliyor.

Dortmund şehir merkezinde düzenlenen bir polis operasyonu sırasında 52 yaşındaki evsiz bir adam, bir polis memurunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. İlk görgü tanıklarının ifadelerine ve vücut kamerası görüntülerine göre evsiz adam Çarşamba akşamı iskeleden 2,5 metre uzunluğunda bir demir çubuğu silah olarak kullanmış.

BAŞKA BİR DİLENCİYİ DÖVÜYORDU

Recklinghausen polis merkezinin Perşembe günü bildirdiğine göre acil servis ekipleri gelmeden önce demir çubuğu başka bir evsizi dövmek için kullandı. Polisler geldikten sonra da demir çubukla Reinoldi kilisesinin kapısına defalarca vurdu.

ŞOK TABANCASI İŞE YARAMADI

Polis raporunda "Polis memurlarının defalarca demir çubuğu bırakması yönündeki taleplerine uymadı" ifadesi yer alıyor. "Bu nedenle polis memurları birkaç kez şok tabancası kullanmıştır" diye de bir ek yapılmış bulunyor. Ancak şok tabancasının "neredeyse hiç etki etmemesi" üzerine bir polis memuru sonunda kendi silahıyla ateş etti.

52 yaşındaki adam hastanede aldığı ağır yaralara yenik düştü. Recklinghausen polis merkezi tarafından yürütülen soruşturma devam etmekte. Polis, tanık videolarının yüklenebileceği bir linkin de aktif hale getirileceğini duyurdu ve "Olayı gösteren videoların sosyal medyada paylaşılmamasını rica ediyoruz" dedi.

ARTI49

Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT