Almanya'da Palalı gençler Neo-Nazi'ye saldırdı!

Almanya'da Palalı gençler Neo-Nazi'ye saldırdı!

Almanya'da sol-sağ çatışması giderek alevleniyor mu? En son Chemnitz şehir parkında bir genç palalı saldırganlara tarafından darp edildi.

Polis tarafından tanınan bir neo-Nazi olan Alexander W. Chemnitz şehir parkında saldırıya uğradı. Maskeli failler bir pala ile Alexander W. 'nin üç parmağını kesti.

Alexander W., kendisine saldırdıkları iddiasıyla aşırı solcuları suçladı. Eyalet Kriminal Polis Bürosu (LKA) Devlet Güvenlik Servisi soruşturmayı devraldı.

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma, yetkililerin faillerin Antifa saflarında yer aldığından şüphelendiğini gösteriyor. LKA ve Chemnitz savcılığına göre aşırı solcular tarafından gerçekleştirilen bir saldırı olduğu henüz doğrulanmadı. Kesilen parmaklar ise hala bulunamadı.

Alexander W.'nin geçmişi de çok temiz değil. 2016 yılında Essen (NRW) Bölge Mahkemesi tarafından yaralama, silahla hırsızlık ve kundaklama suçlarından iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 2018 yılında Dortmund Bölge Mahkemesi'nde (NRW) 34 dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçundan hüküm giydi. 18 Şubat 2021'de cezaevinden tahliye edildi ve Chemnitz'e taşındı.

ARTI49
Fotoğraf: Alexander W.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum