Almanya'da otoyol ücretlerinde büyük değişiklik

Almanya'da otoyol ücretlerinde büyük değişiklik

Almanya’da otoban kullanan otomobil ve kamyon sürücülerini gelecekte büyük değişiklikler bekliyor.

Almanya’da kamyon ve otomobil sürücüleri otobanlar sayesinde birçok yere hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar. Ancak Almanya’da otobanlar, komşu AB ülkelerinde olduğu gibi ücretsiz değil. Bazı otobanlarda geçiş ücretleri veya harçları söz konusudur. Almanya’da otoban kullanan sürücüleri gelecekte büyük değişiklikler bekliyor.

Yeni harç ücretleri

T-Online’ın haberine göre, örneğin Avusturya’ya gitmek isteyen kişiler yakında kısa süreli vinyet satın alma olanağına sahip olacak ve bunlar bir gün veya bir hafta geçerli olacak. Şimdiye kadar Avusturya’ya gitmek isteyenler için on günlük, iki aylık veya bir yıllık vinyetler vardı. 

Ayrıca sürücüler vinyetlere online olarak da ulaşabilecek. Ancak vinyetlerin yeni versiyonlarının ne kadar pahalı olacağı henüz bilinmiyor. Avusturya’ya seyahat için on günlük bir vinyetin fiyatı 3,5 tona kadar olan araçlar için 9,60 Euro.

Bir AB ülkesinin kamyon veya minibüsler için geçiş ücreti sistemi veya vinyet tercih edip etmemesi ilgili ülkeye bağlıdır. Artık diğer AB ülkelerinde yeni getirilen ücretlerden korkan sürücüler derin bir nefes alabilirler. Çünkü marjinal maliyetler için herhangi bir yükümlülük olmayacak.

Kamyonlar için büyük yenilik

Ancak bir AB ülkesi gelecekte böyle bir sistem uygulamaya koymak isterse, yeni AB kuralları geçerli olacak. T-Online’ın haberine göre bu kurallar, 2026 yılına kadar “çevre dostu otomobillerin” kullanılması gerektiği gerçeğini içeriyor.

Aynı zamanda kamyon sürücüleri içinde büyük bir değişiklik geçerli. Gelecekte, kamyon sürücüleri için geçiş ücreti artık yolda harcanan zamana göre değil, kat edilen kilometre sayısına bağlı olacak. Bu şekilde AB, şu anda araçların yüzde 98'ini oluşturan dizel motorlu araçlar yerine daha fazla sıfır emisyonlu kamyon kullanılmasını sağlamak istiyor.

Bu, mevcut kamyonların oldukça hava kirletici olduğu anlamına geliyor. AB'nin tamamında trafikle ilgili CO2 emisyonlarının yüzde 23'ü büyük kamyonetlerden kaynaklanmaktadır. 

Ancak AB’nin planlarına yönelik eleştiriler de var. Endüstri derneği “Common Office” , kamyon şoförlerinin ülke içindeki ek ücretlerin bir sonucu olarak yayılan CO2 için iki veya üç kat daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacağından korkuyor.

Buna bir alternatif olarak, pil veya hidrojenle çalışan kamyonların rota ücretlerinin yalnızca yarısını ödemesi verilebilir. B ülkelerinin artık yeni düzenlemeleri uygulamak için 2023'e kadar süreleri var. Ayrıca döneme bağlı olarak kamyon vinyetlerinin de 2030 yılına kadar tamamen kaldırılması planlanıyor.

Haber: Tuğba Ünal
Fotoğraf: SofiLaylaPixabay

HABERE YORUM KAT