Almanya'da öğrencilerin cebini delen şehirler listelendi

Almanya'da öğrencilerin cebini delen şehirler listelendi

Almanya'da öğrenciler için oda kiralarının en yüksek olduğu şehir Münih oldu. Ardından gelen şehirler ise sırasıyla Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Köln...

Almanya'da artan hayat pahalılığı ve konut krizine bağlı olarak ortaya çıkan ev kiralarındaki artış sorunu, öğrencilerin başına dert açmaya devam ediyor. Öğrenciler ev bulmakta zorlandıkları kadar, buldukları evlerin kiralarını ödemekte de güçlük çekiyor.

Uzmanlara göre büyük "üniversite şehirlerinde", ortak bir dairede bir oda için fiyatlar da 2024 yaz döneminde keskin bir şekilde artmaya devam edecek. Özellikle bazı şehirlerde dudak uçuklatan rakamlar şimdiden istenmeye başladı.

MÜNİH LİSTENİN BAŞINDA

Moses Mendelssohn Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Münih ve Frankfurt am Main, 2024 yaz döneminde Almanya'da eğitim görmenin en pahalı olduğu yerler olacak.

Araştırmaya göre, Münih'te ortak dairelerdeki boş odalar için şu anda aylık ortalama 760 Euro isteniyor ve bu rakam bir yıl öncesine göre 40 Euro daha fazla.

Frankfurt/Main'da ise ortak dairelerdeki odalar için istenen ortalama kira bedeli bir yıl içinde 90 Euro artarak aylık 670 Euro'ya yükseldi.

Ortak dairelerdeki oda kiralarının en yüksek olduğu şehirler arasında üçüncü ve dördüncü sırada 650 Euro ile Berlin ve oda kiralarının 570 Euro'dan 610 Euro'ya yükseldiği Hamburg yer alıyor. Köln ise 560 Euro ile en pahalı beşinci üniversite şehri oldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT