Almanya'da Neonazi örgütü "Knockout 51" hakkında iddianame

Almanya'da Neonazi örgütü "Knockout 51" hakkında iddianame

Almanya'da Neonazi örgütü "Knockout 51" üyesi olduğu iddia edilen dört kişi hakkında, terör örgütü üyesi oldukları suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Almanya'da, "Knockout 51" adlı bir neonazi örgütü üyesi oldukları iddia edilen dört kişi hakkında terör örgütü üyesi oldukları suçlamasıyla bir iddianame hazırlandı.
 
Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Mart 2019'da kurulan "Knockout 51" grubunun kendilerini bir "spor kulübü" olarak tanıtarak üyelerine aşırı sağcı fikirler aşıladığı ve onlara polis memurları ve sol görüşlülere karşı kullanılmak üzere dövüş sanatlarını öğrettiği belirtildi.

Zanlılar Leon R, Bastian A, Maximilian A. ve Eric K., terör örgütü üyesi olmanın yanı sıra adam yaralama, kolluk kuvvetlerine saldırı, tutukluları kaçırma ve silah yasalarını ihlal etme gibi suçlamalarla karşı karşıya.

Federal Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianame, Thüringen Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne gönderildi. Açıklamada ayrıca örgüt üyelerinin amacının aşırı sol görüşlü kişileri öldürmek olduğu da vurgulandı.

Bu şüpheliler Nisan 2022'den bu yana tutuklu olarak bulunmaktadır. Thüringen Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT