Almanya’da Müslümanlara karşı saldırılarda endişe veren rakam: Sadece 188 mi?

Almanya’da Müslümanlara karşı saldırılarda endişe veren rakam: Sadece 188 mi?

Almanya’da İslam düşmanlığı içerdiği iddia edilen saldırılardaki gelişmeler, “devletin duruma el koyması için” yapılan çağrıları yaygınlaştırdı.

Alman hükümetinin, Sol Parti tarafından verilen bir soru önergesini yanıtlarken temmuz ayından 17 Eylül’e kadar toplam 188 İslam düşmanlığı suçunun kayıtlara geçtiğini ifade etmesi, ülkede bir İslam düşmanlığı olduğunu ileri süren çevrelerce “Söylediklerimiz teyit ediliyor” diye yorumlandı. 

Yanıtta yer alan 188 suç vakası içerisinde 9 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşılırken, yaralama olaylarıyla ilgili kimsenin gözaltına alınmadığının belirtilmesi dikkat çekti.

Hükümet, Sol Parti soru önergesine yanıtında, İslam düşmanlığı içeren saldırılar nedeniyle sadece soruşturmalar yapıldığını vurguladı.

POLİSE YANSIMAYAN DÜŞMANLIKLAR VAR 

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, söz konusu önergedeki rakamlarla ilgili A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandır Alman toplumunda İslam düşmanlığının yoğunlaştığını söylediklerini belirterek, “Bu rakamlar, bizim söylediklerimizi teyit ediyor” dedi.

Önergede sadece polise intikal eden olayların belirtildiğine ancak polise intikal etmeyen birçok İslam düşmanlığı vakasının da bulunduğuna işaret eden Kesici, şunları söyledi:

“Aslında İslam düşmanlığının daha çok olduğu görülebilir. Özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde bu kadar suç işlenmesinin, ilerleyen dönemlerde daha fazla suç işlenebileceğinin işareti olarak görmek mümkün.”

Kesici, İslam düşmanlığına karşı yeni kurulan komisyon ile Alman hükümetinin bu olayların farkına vararak karşı tedbirleri alacağını umduklarını kaydetti.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT