Almanya'da mülteci merkezi tartışma konusu oldu: "Genç erkekleri yüzme havuzundan uzak tutun"

Almanya'da mülteci merkezi tartışma konusu oldu: "Genç erkekleri yüzme havuzundan uzak tutun"

Yukarı Bavyera'nın Warngau kasabasında, planlanan bir mülteci merkeziyle ilgili bir halk toplantısında, bir kadın bağırarak, "Genç erkeklerin oyun parkına ya da yüzme havuzuna gitmesi engellenebilir mi?" diye tepki gösterdi.

Yukarı Bavyera'nın Warngau kentinde polis koruması altında, kurulması planlanan mülteci merkeziyle ilgili bir kasaba toplantısı düzenlendi. Bölge sakinlerinin soru sormalarına ve endişelerini dile getirmelerine izin verilirken, vatandaşlar Belediye Başkanına ve yetkililre tepkilerini dile getirdi.

Yukarı Bavyera'nın Warngau kasabasında, planlanan bir mülteci merkeziyle ilgili bir halk toplantısında, "Yüzme havuzlarının mültecilerle ne ilgisi var" sorusu gündeme geldi. Warngau'dan bir kadın kalabalığın arasından bağırarak, "Genç erkeklerin oyun parkına ya da yüzme havuzuna gitmesi engellenebilir mi?" diye tepki gösterdi.

NE PLANLANIYOR

Yukarı Bavyera'daki Warngau'da 126'şar kişilik dört konteynırdan oluşacak bir mülteci merkezi planları, Aralık 2023 sonunda açıklandığından bu yana yerel halkın sert eleştirilerine maruz kaldı. Bu eleştiriler o kadar çoğaldı ki, dün bir vatandaş toplantısı düzenlenmek zorunda kaldı. Mülteciler için daha önce üç spor salonunda yapılan konaklamanın yerini alacak olan bu konaklama yeri, belediyeye ait bir geri dönüşüm merkezi olan Vivo sahasında inşa edilecek.

Yaklaşık 500 kişinin barınacağı merkezde eğitim ve dinlenme odalarının yanı sıra bir tür küçük "köy dükkanı" da bulunacak.

NEDEN KARŞI ÇIKILIYOR

Şu anda tüm bölgede yarısı Ukrayna'daki savaştan kaçan yaklaşık 1.100 mülteci yaşıyor. Bunlar arasında özellikle çok sayıda kadın ve çocuk bulunuyor. Geri kalanlar ise çoğunlukla Afganistan, Suriye, Nijerya, Yemen ve bir kısmı da Türkiye'den geliyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, bu kadar çok insanın nasıl entegre edileceğini sorgularken, en çok da güvenlik nedeniyle projeye karşı çıkıyor.

ARTI49

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT