Almanya'da mülteci avı... 7 kişi hayatını kaybetti

Almanya'da mülteci avı... 7 kişi hayatını kaybetti

Alman polisi 'İnsan Kaçakçılığı' şüphesi ile bir arabayı takibe aldı. Kaçmaya çalışan araba kaza yapınca 20 kişiyi taşıyan araçta 7 kişi hayatını kaybetti

Almanya'nın güneyinde polisin 'insan kaçakçılığı' iddiasıyla peşine düştüğü ve içinde yaklaşık 20 mülteci olduğu ifade edilen ticari araç kaza yaptı. Sürücünün aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu yaşanan kazada en az yedi kişinin öldüğü açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, olay, Bavyera eyaletinin başkenti Münih'in doğusundaki A94 karayolunda yaşandı. Polisin açıklamasına göre, insan kaçakçılığı şüphesiyle peşine düştükleri Mercedes Vito marka aracın sürücüsü polisten kaçmaya çalışırken kontrolü kaybederek kaza yaptı. Araçta aralarında çocukların da olduğu yaklaşık 20 mülteci bulunuyordu. Şüpheli olaydan sağ kurtuldu, en az yedi mülteci hayatını kaybetti.

ŞÜPHELİ SÜRÜCÜ HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Araçtaki diğer yolcuların da kazada yaralandığını ve yaralıların yakındaki hastanelere kaldırıldığını belirten polis, şüpheli insan kaçakçısının da hastanede tedavi altında olduğunu bildirdi. Polis sözcüsü, araçtaki kişilerin ve şüpheli sürücünün hangi ülkenin vatandaşı olduğunun henüz belirlenemediği bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT