Almanya'da milyonlarca insan kalp hastalığından mustarip: En büyük dört tehlike

Almanya'da milyonlarca insan kalp hastalığından mustarip: En büyük dört tehlike

Sadece Almanya'da her yıl 300.000 kişi kalp krizi geçiriyor. Kalp krizi riski azaltılabildiği için bu durum böyle olmak zorunda değil. Özellikle uzun süre fark edilmeyen dört sessiz faktör kalbi tehlikeye atıyor.

Birçok insan durup dururken kalp krizi geçirir. Ancak bunun arkasında genellikle koroner kalp hastalığı (KKH) vardır. Bu, kalsiyum ve yağ birikimleri nedeniyle koroner arterlerin daralmasıdır. Sonuç olarak, kalp kası artık oksijen açısından zengin kanla yeterince beslenemez. Sonuç olarak kan akışı kesintiye uğrarsa, kalp kasının bazı bölümlerinin ölebileceği bir kalp krizi meydana gelir, bu da hayatı tehdit eden bir durumdur.

EN BÜYÜK DÖRT TEHLİKE

Alman Kalp Vakfı'na göre, sadece Almanya'da altı milyondan fazla insan koroner kalp hastalığından muzdarip. Bu hastalıkla ilgili tehlikeli olan şey, genellikle uzun süre fark edilmeyen ve sağlıksız bir yaşam tarzından kaynaklanan kademeli bir hastalık olması. Özellikle sıklıkla fark edilmeyen dört faktör kalbe en büyük zararı veriyor.

-Yüksek tansiyon
-Yüksek kan lipit seviyeleri
-Şeker hastalığı
-Sigara içmek

Bernkastel-Kues Median Rehabilitasyon Merkezi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Stephan Eddicks'e göre bunlar, yıllarca neredeyse hiç soruna yol açmayan "sessiz katiller".

KALBİ KORUMANIN YOLU

Ancak iyi olan şey, sağlıklı bir yaşam tarzının kalp krizi riskini en aza indirebilmesidir.

Bunun yolları ise şöyledir:

-Egzersiz: Haftada en az üç kez 45'er dakikalık bisiklet, koşu ve yüzme gibi dayanıklılık sporları.
-Sağlıklı beslenme: ideal olarak bol sebze, salata, bakliyat, balık ve az et içeren bir Akdeniz diyeti.
-Nikotin kullanmayın: Sigara içmek kan damarlarına zarar verir ve kireçlenmeyi teşvik eder.
-Stres yönetimi: Stresi azaltın ve düzenli olarak rahatlayın. Egzersiz, yoga, otojenik eğitim ve diğer rahatlama teknikleri yardımcı olabilir.

ARTI49

HABERE YORUM KAT