Almanya'da Mayıs ayında neler değişecek

Almanya'da Mayıs ayında neler değişecek

Almanya'ya 1 Mayıs'tan itibaren itibaren birçok yenilik gelecek: Yaşlı bakımına çalışanların ücretleri artacak. Uçak biletleri zamlanacak. Kimlik kartlarında değişiklik olacak. Deutsche Bahn bir uygulamasına veda edecek...

Almanya'da 1 Mayıs'tan itibaren neler değişecek?

Uçak yolculuğu daha pahalı hale geliyor, hastalar hastaneler hakkında bilgi alabiliyor, Brandenburg'daki sosyo-kültürel projeler finansman için başvurabiliyor ve daha birçok konuda yenilikler var...

BAKIM SEKTÖRÜNDE ASGARİ ÜCRET ARTIYOR

Almanya'da yaklaşık 1.3 milyon kişi 1 Mayıs'tan itibaren yaşlı bakımında asgari ücretin artacak olması nedeniyle daha fazla para alacak.

Çalışanlar önceki 14,15 Euro yerine bundan böyle saat başına en az 15,50 Euro alacaklar. Kalifiye bakım asistanları için asgari ücret 15,25 Euro'dan 16,50 Euro'ya, bakım uzmanları için ise saat başına 18,25 Euro'dan 19,50 Euro'ya yükselecek.

DEUTSCHE BAHN UYGULAMASINI DURDURDU!

Deutsche Bahn "DB Streckenagent" navigasyon uygulamasına veda ediyor. Uygulama 2 Mayıs 2024 tarihinde sonlandırılacak.

Uygulama, doğru rota bilgileri ve yararlı ek işlevleri sayesinde özellikle sık seyahat edenler ve işe gidip gelenler arasında popülerdi. Gelecekte DB Navigator uygulaması bu işlevi devralacak...

UÇAKLAR ARTIK DAHA PAHALI

Havayolları Mayıs ayından itibaren daha yüksek bir bilet vergisine tabi olacak. Bu vergi, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yolculuğun nihai varış noktasına bağlı olarak neredeyse beşte bir oranında artacak. Vergi oranları, yolcu başına 2.500 kilometreye kadar olan kısa mesafeli uçuşlar için 15,53 Euro'dan, yolcu başına 6.000 kilometre veya daha uzun mesafeli uçuşlar için 70,83 Euro'ya kadar değişiyor.

Kısacası, uçak biletleri artık daha pahalı hale gelecek...

HASTANE ATLASI

Mayıs 2024'ten itibaren hastalar hastanelerdeki uzmanlık alanları, personel seviyeleri ve vaka sayıları hakkında daha fazla bilgiyi internet üzerinden öğrenebilecek. Hastane atlasında [Bundesregierung.de] hastalar, diğerlerinin yanı sıra aşağıdaki verileri de arayabilecek:

-Vaka numaraları (1 Ekim 2024'ten itibaren 65 hizmet grubuna göre farklılaştırılmıştır)
-Tıbbi ve hemşirelik personeli ile ekipman
-Seçilen prosedürler için komplikasyon oranları
-Bakım seviyelerine tahsis (sözde seviyeler)

KİMLİK KARTLARI

"Dr" bazen yabancı sınır yetkilileri için sorunlara neden oluyor. Bu sorun Mayıs ayından itibaren kimlik kartlarında yapılacak bir değişiklikle çözülecek. Yeni bir kimlik kartı ya da pasaport için 1 Mayıs'tan itibaren başvuran ve doktorası olan herkese yeni bir veri alanı verilecek.

YEMEKLİK YAĞDAN YAPILAN DİZEL...

Mayıs ayından itibaren yemeklik yağdan yapılan dizel, benzin istasyonlarında satışa sunulacak. Daha önce dizele hidrojenize bitkisel yağ eklenebiliyordu. Yeni olan ise artık yüzde 100 oranında katılabilecek olması.

Amaç karayolu taşımacılığını daha sürdürülebilir kılmak. Parafinik dizel yakıtlar (XTL) artık saf yakıt olarak onaylandı ve Mayıs ayının başlarında benzin istasyonlarında satışa sunulabilir.

PROJELER İÇİN BAŞVURULAR

Kültür Bakanlığı bu yıl sosyokültür alanındaki projeler ve yatırım tedbirleri için toplam 90.000 Euro ayırıyor. "Sosyokültür İnovasyon Fonu", "Sosyokültür mekânları fethediyor" teması altındaki projeler için 40.000 Euro'luk bir kaynağa sahip, başvurular 1 Mayıs 2024 tarihine kadar yapılabilir.

Materyal maliyetlerini destekleyen "Sosyokültür Yatırım Fonu"nda ise 50.000 Euro daha mevcut, buradaki son başvuru tarihi 31 Mayıs 2024. [www.mwfk.brandenburg.de].

Örneğin sosyo-kültürel ve kültürel merkezlerin yanı sıra sanatsal araçları kullanarak toplumsal söylemde bulunan ve sektörler ve hedef gruplar arası bir program sunan kurum ve girişimlere destek sağlanacak.

En az yüzde 65 yenilenebilir enerji ile çalışan yeni bir ısıtma sistemi kuran herkes bunun için büyük sübvansiyonlar alacak.

Başvurular Kreditanstalt für Wiederaufbau'ya (KfW) yapılmalıdır. Müstakil bir eve sahip olan ve bu evde yaşayan özel şahıslar artık "My KfW" müşteri portalına kaydolabilir ve yeni ısıtma sübvansiyonu için başvuruda bulunabilirler. [www.kfw.de]

FACEBOOK KURALLARI GEVŞETİYOR

Meta, yapay zeka tarafından üretilen içeriğe karşı kurallarını gevşetiyor. Facebook'un ana şirketi, yapay zeka (AI) tarafından oluşturulan veya manipüle edilen daha fazla fotoğraf, ses ve videonun platformlarında silinmek yerine uyarılarla kalmasına izin verecek.

YENİ ETİKET

Yeni bir araba satın alan kişiler genellikle ilgili takip masraflarından habersiz. Bu durumu düzeltmek için 1 Mayıs'tan itibaren yeni bir yükümlülük getiriliyor. Artık yeni otomobillerin üzerindeki bir etiket tüketim, emisyon ve takip maliyetleri hakkında bilgi veriyor.

Otomobiller için yeni etiketin arka planında, hafif binek ve ticari araçların yakıt tüketimi, CO₂ emisyonları ve kirletici emisyonlarını belirlemek için küresel olarak standartlaştırılmış bir test olan WLTP prosedürü bulunmaktadır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT