Almanya’da maske uygulaması geri mi geliyor?

Almanya’da maske uygulaması geri mi geliyor?

Nürnberg'de korona vaka sayıları hızla artıyor. Belediye insanlardan yeniden maske takmalarını istiyor.

Sonbaharın başlaması ve sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte birçok insan artık kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçiriyor. Sadece birkaç hafta önce bulutsuz bir gökyüzünün altında güneşin tadını çıkaranlar, şimdi buz gibi rüzgarlar ve soğuk, yağışlı havalarda kapalı alanlarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Nürnberg Sağlık Dairesi'ne göre bu durum solunum yolu hastalıklarının yayılmasına zemin hazırlıyor.

Şu anda, haftalardır devam eden soğuk algınlığı dalgasından etkilenmeyen neredeyse hiç kimse yok. Nürnberg şehri, özel bir araştırmanın yardımıyla birçok insanın korktuğu şeyi doğruladı, Korona sayıları da önemli ölçüde artıyor.

NÜRNBERG’DE KORONA SAYILARI HIZLA ARTIYOR

Belediye tarafından yapılan basın açıklamasında da belirtildiği üzere, özel bir araştırma sonucunda net değerler açıklandı. Sonuçlar şimdi halk sağlığı departmanını harekete geçirdi. Kasım ayı başındaki temel rakamlar, tüm şehir bölgesinde Şubat 2023'teki değerlerin üzerine çıkmış durumda.

Şehrin atık suyunda yüksek oranda koronavirüs tespit edildi bu da çok sayıda yeni enfeksiyona işaret ediyor ve trend yükseliyor. Bu nedenle Nürnberg Belediyesi vatandaşlarını bazı davranışsal önlemlerle uyarıyor.

NÜRNBERG BELEDİYESİ UYARIYOR

Belediye basın açıklamasıyla vatandaşları uyarıyor. Ellerin iyice yıkanması listenin başında yer alıyor. Belediyenin basın açıklamasında "Sabun ve su ile ellerdeki mikrop sayısı orijinal yükün binde birine kadar azaltılabilir" deniyor. Pandemi sırasında uygulamaya konulan yaklaşık bir buçuk metrelik sosyal mesafe kuralları, hapşırma adabı ve tokalaşmaktan kaçınmanın da önleyici bir etkisi olduğu da belirtildi.

Ancak bunun için çok geç kalınmışsa ve soğuk algınlığı virüsleri çoktan vücuda girmişse, şehir, etkilenenlere evde kalmalarını, sosyal teması en aza indirmelerini ve en iyi ihtimalle evden çalışmalarını tavsiye ediyor. Bu, daha fazla solunum yolu hastalığının gelişmesini ve yayılmasını önleyebilir.

Sağlık otoritesine göre toplu taşıma araçlarında veya etkinliklerde maske takmak da koronavirüsün yayılmasını önlemeye yardımcı oluyor. Yeterli meyve ve sebze içeren sağlıklı bir diyet, bol uyku ve egzersiz de güçlü bir bağışıklık sistemi sağlar.

ARTI49

FOTOĞRAF: Unsplash

HABERE YORUM KAT