Almanya'da kurulan Türk partisine ilk muhalefet Türklerden geldi: "Erdoğan'a ihtiyacımız yok" dediler

Almanya'da kurulan Türk partisine ilk muhalefet Türklerden geldi: "Erdoğan'a ihtiyacımız yok" dediler

Almanya'da kurulan DAVA partisinin Genel Başkanı Teyfik Özcan, "İhtiyacımız yok" diyerek hiçbir ülkenin hükümetiyle bağlantılarının olmadığını ileri sürdü. Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu ise "Zaman içinde çalışmalarına son verecektir" dedi.

Almanya'da yaşayan bir grup Türk tarafından kurulan DAVA Partisi'nin, parti olarak Federal Meclis'e girme planı yaptığı açıklandı. İki hafta önce kurulan partinin Genel Başkanı Teyfik Özcan, "Bundan sonra kendimizi ülke çapında kabul ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Alman basınının sorularını yanıtlayan Özcan, "Almanya'daki etnik ya da dini azınlıklara mensup insanlar arasında ne kadar büyük bir potansiyele sahip olabileceğimizi analiz ettik" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin iktidar partisine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın olmakla eleştirilen partinin lideri Özcan, "Beş milyon potansiyel seçmenimiz var" diye de ekledi.

"ERDOĞAN'A İHTİYACIMIZ YOK"

DAVA Başkanı, yeni partinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki uzantısı olduğu yönündeki suçlamaları bir kez daha reddetti. Özcan, "Erdoğan hükümeti ya da diğer yabancı hükümetlerle hiçbir temasımız yok. Onlara da ihtiyacımız yok" açıklamasında bulundu.

Ancak Alman basınında yer verilen haberlerde, partinin önde gelen isimlerinden Fatih Zingal'ın, Erdoğan hükümetine yakınlığıyla bilinen UID'nin sözcüsü olduğu hatırlatıldı. Yine DAVA adaylarından Dr. Ali İhsan Ünlü'nün, Almanya'da camiler işleten ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile yakından bağlantılı olan Din Enstitüsü Türk-İslam Birliği'nin (DİTİB) bir yetkilisi olduğu belirtildi.

"MARJİNAL BİR İŞLEVE SAHİP"

Almanya'daki Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu ise "DAVA'nın hiç şansı olmadığını düşündüğünü" dile getirdi.

Sofuoğlu şunları söyledi:

"Paniğe kapılmak için bir neden görmüyorum. Sadece etnik kriterlere göre kurulan ve sadece etnik konulara odaklanan bir parti sadece marjinal bir işleve sahiptir. Zaman içinde siyasi çalışmalarına tekrar son verecektir..."

ARTI49

HABERE YORUM KAT
13 Yorum