Almanya'da Kürtlere provokatif tehdit

Almanya'da Kürtlere provokatif tehdit

Almanya'da faaliyet gösteren Kürt derneğinin posta kutusuna, üzerinde gamalı haç bulunan fişek bırakıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Almanya'nın Bremen şehrinde faaliyet gösteren "Biratî e.V." adlı Kürt derneğinin posta kutusuna provokatif bir mesaj bırakıldığı iddia edildi.

İddiaya göre dernek mensupları, posta kutusunda üzerine gamalı haç çizilmiş bir mermi fişeği buldu. Kürt Irkçılığı ile Mücadele Bilgi Merkezi (IAKR) yazılı bir açıklama yaparak, Bremen derneğine yönelik tehdidi kınadı.

Dernek üyeleri, üzerinde Nazi sembolü bulunan fişeği 21 Şubat'ta bulmalarının ardından polise haber verdiklerini belirttiler. Polis kaynakları olayı doğrularken, soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

IAKR tarafından yapılan açıklamada, "Bu tehdit sadece Kürt toplumuna değil, aynı zamanda toplumumuzun temel taşları olan hoşgörü, çeşitlilik ve ifade özgürlüğü gibi temel değerlere de bir saldırıdır. Bu olay 'talihsiz bir münferit olay' olarak görülmemelidir. Aksine, geniş kapsamlı toplumsal sorunların bir örneğidir" denildi.

adsiz-001.jpg

ARTI49

HABERE YORUM KAT