Almanya'da kürtaj yasallaşabilir

Almanya'da kürtaj yasallaşabilir

Bağımsız uzmanlarca oluşturulan bir çalışma grubu, kürtaj konusunda federal hükümete rapor vermeye hazırlanıyor. Grup, kürtajın yasa dışı sayılmaya başladığı hamilelik süresinin uzatılmasını talep ediyor.

Almanya'da kürtajın yasallaşması tartışmaları sürerken, federal hükümetin bir reform planı içerisinde olduğu ileri sürüldü. Ancak Aile İşleri Bakanlığı henüz sessizliğini koruyor...

Spiegel'in haberine göre, bağımsız uzmanlardan oluşan bir çalışma grubu, federal hükümete hamileliğin ilk 12 haftası içinde yapılan kürtajların genel olarak cezadan muaf tutulmasını tavsiye ediyor. Raporun önümüzdeki Pazartesi günü resmi olarak sunulacağı belirtiliyor.

KENDİ BAŞINA YAŞAYABİLİR HALE GELDİĞİNDE YASAKLANIYOR

Ancak komisyona göre fetüs kendi başına yaşayabilir hale gelir gelmez kürtaj yasak sayılmalı. Uzmanlara göre bu sınır, son adet kanamasının başlamasından sonraki 22. hafta civarında.

Rapora göre, ilk 3 aylık dönem ile geç dönem arasındaki haftalarda, yasa koyucu kendi takdirine bağlı olarak "kadının rızasıyla kürtaja hangi noktaya kadar izin vereceğine" karar verebilir. Uzmanlara göre ise kürtajın 12. haftadan sonra da yasallaştırılması mümkün. Ayrıca hamileliğin ilerleyen aşamalarında bile tıbbi ya da kriminolojik endikasyonlar için istisnalar olmaya devam etmeli.

ARTI49

HABERE YORUM KAT