Almanya'da kundaklanan Türk seyahat acentesinin sahibi konuştu

Almanya'da kundaklanan Türk seyahat acentesinin sahibi konuştu

Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan seyahat acentesinin sahibi olan Rahmi Adıbeş, işletmesinin kundaklanmasının güvenlik kamerası görüntülerinde açıkça görüldüğünü belirterek, yetkililerden sorumluların yakalanmasını talep etti.

Stuttgart'ta 35 yıldır çeşitli sektörlerde esnaflık yapan ve Bayburtlu olan Rahmi Adıbeş, AA muhabiriyle yaptığı söyleşide, henüz kimlikleri belirlenemeyen 2 kişi tarafından acentesinin gece saatlerinde kundaklandığını ifade etti.

Adıbeş, olayın güvenlik kamerası kayıtlarında net bir şekilde görüldüğünü dile getirerek, "Saat 03.00 sıralarında 2 kişi geliyor, önce kapıyı kırarak içeri giriyorlar. İçeri girdikten sonra yanıcı maddeler dökerek ateşe veriyorlar. Ardından oradan uzaklaşıyorlar. Olayı taksi şoförü, tır şoförü ve lokantanın aşçısı gözlemlemiş. Çevrede bulunan insanlar yangını söndürmeye çalışmış ve itfaiyeye haber vermişler. Diğer işyerimiz aynı caddede olduğu için vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ettik." şeklinde konuştu.

Adıbeş, bu toplumda yaşadıklarını ve buranın bir parçası olduklarını vurgulayarak, Alman makamlarından olayın acilen aydınlatılmasını ve suçluların yakalanmasını istedi.

HABERE YORUM KAT