Almanya'da kritik tartışma: 18 yaşına basan herkese 50 bin Euro verelim

Almanya'da kritik tartışma: 18 yaşına basan herkese 50 bin Euro verelim

Almanya’da Sol parti lideri Martin Schirdewan, 18. yaş gününde tüm gençlere 50 bin Euro ödeme yapılmasını talep etti.

Almanya’da Sol parti lideri Martin Schirdewan, 18. yaş gününde herkese 50 bin Euro devlet ödemesi yapılması çağrısında bulundu. Schirdewan Cuma günü "Stern" dergisine "Almanya'da zenginlik ve yoksulluğu belirleyen şey öncelikle mirastır. Almanya’da her yıl 100 milyar Euro’nun üzerinde miras alınıyor, ancak bu eşit bir şekilde dağılmıyor" dedi.

Almanya'nın batısında yaşayanlar Almanya'nın doğusunda yaşayanlara kıyasla kişi başına yaklaşık iki kat daha fazla miras alıyor. Schirdewan bu nedenle Alman pasaportu olan ya da ana ikametgahı Almanya'da bulunan kişilere 18. yaş günlerinde ortalama yıllık gelirlerine eşdeğer bir tür temel miras ödenmesinden yana. Bu da yaklaşık brüt 50 bin Euro’ya denk geliyor.

“ADELETSİZLEĞE KARŞI TAZMİNAT”

Schirdewan, böyle bir ödemenin "dağıtımın adaletsizliği karşısında küçük bir tazminat" olacağını söyledi. Ayrıca halihazırda miras alan gençler için ödemenin dengelenmesi gerektiğini belirtti.

Schirdewan, "18 yaşına basmadan önce 50 bin Euro miras alan biri, temel miras olarak bu ödemenin sadece yarısını, yani 25 bin Euro almalı” dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum