Almanya’da koronavirüs vakaları yükselişe geçti

Almanya’da koronavirüs vakaları yükselişe geçti

Almanya Hastaneler Derneği, artan vakalarla birlikte ülke genelinde kliniklerde yoğunluk yaşandığını, yoğun bakımlarda hasta sayısının artmaya başladığını açıkladı.

Almanya Hastaneler Derneği (DKG) Başkanı Gerald Gass, ülke genelinde artan koronavirüs vaka sayısı üzerine kliniklere aşırı yüklenmeye karşı uyardı. Gass, Almanya Redaktionsnetzwerk yayınına yaptığı açıklamada, “Kovid pozitif hastalarda önemli bir artış var. Bir önceki haftaya kıyasla hastanelerde doluluk yüzde 50 arttı. Pozitif test edilen yaklaşık 19 bin hasta ile şu anda yaz dalgasının zirvesindeki kadar yüksekteyiz. Sadece güney Almanya’da değil, genel olarak son derece zor haftalara doğru gidiyoruz” dedi. Koronavirüs ve diğer solunum yolu hastalıklarının artması hastanelerde personel sıkıntısına da neden oldu. Kovid hastalarındaki artış aynı zamanda enfeksiyona karşı daha fazla korunma gerektirdiği için bu da daha fazla iş, dolayısıyla yine personel için daha fazla yük oluşturuyor.

Gass, personel sıkıntısı, enflasyondan kaynaklanan ekonomik sıkıntılar ve bürokrasiye dikkat çekerek, “Bütün bunlar, hastanelerin hizmetlerini ertelemesine ve bölümlerin geçici olarak kapanmasına yol açacaktır” dedi. Yeni virüse karşı geliştirilmiş koronavirüs aşısının hastalığın şiddetli seyretmesini önlemeye yaradığını ancak enfekte olmayı ve diğer enfeksiyonları önlemediğini belirten Gass, bu yüzden personel sıkıntısının da devam edeceğini söyledi.

SAYILAR NE KADAR GÜVENİLİR?
Almanya’da koronavirüs vakalarının sayısı yeniden artıyor. Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre, ülke çapında yedi günlük insidans değeri 799.9.
Sağlık kurumları tarafından RKI’ye iletilen son rakamlara göre 136 bin 748 yeni korona enfeksiyonu tespit edildi. Bu rakam önceki hafta 133 bin 532 olarak kayıtlara geçti. 199 kişi hayatını kaybederken, önceki hafta 128 kişi yaşamını yitirmişti. Uzmanlar, bir süredir RKI tarafından kaydedilmeyen çok sayıda vaka olduğunu varsayıyor. Bunun başlıca nedeni, tüm enfekte kişilerin PCR testi yaptırmamaları. İstatistiklere yalnızca pozitif PCR testleri yansıyor. Ayrıca geç kayıtlar veya aktarım sorunları da önemli etken. RKI, pandeminin başlangıcından bu yana Sars-CoV-2 ile 34 milyon 257 bi 916 vaka kaydetti. Ancak, birçok enfeksiyon tespit edilemediğinden gerçek toplam sayının önemli ölçüde daha yüksek olması muhtemel olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT