Almanya’da kısıtlamalar 10 Ocak’a kadar uzatıldı: Önlemler sertleştirilebilir

Almanya’da kısıtlamalar 10 Ocak’a kadar uzatıldı: Önlemler sertleştirilebilir

Almanya’da koronavirüse karşı kısmi kısıtlama 1O Ocak’a kadar uzatıldı. Hatta Bavyera Eyaleti Başbakanı Söder’e göre kısıtlamalarda daha da sertleşmeye gidilebilir.

Federal Almanya’da yüksek seviyede seyreden vaka ve ölüm sayıları nedeniyle kasım ayı başından bu yana yürülükte olan kısmi kısıtlamaların 10 Ocak 2021 tarihine dek uzatılmasına karar verildi. Buna göre restoranlar, kafeler, barlar, kültür ve eğlence merkezleri ocak ayı ortasına dek kapalı kalmaya devam edecek. 

Başbakan Angela Merkel yüksek düzeydeki ölüm sayılarına işaret ederek “hedefin hâlâ çok uzağında” olunduğunu belirtti. Alman Basın Ajansı DPA’ya göre, federal ve eyalet temsilcilerinin dünkü toplantısında 20 Aralık’a kadar uzatılan kısıtlamalar bir kez daha uzatıldı ve  1O Ocak’a kadar yürürlükte kalması kararlaştırıldı.

Bavyera eyaleti Başbakanı Markus Söder ise salgının seyrine bağlı olarak daha katı önlemlerin de uygulamaya geçmesinin mümkün olduğunu bildirdi. Söder  önümüzdeki haftalarda korona önlemlerinin yeterli olup olmadığını değerlendirmek gerekeceğini söyledi. 

Öte yandan  Robert Koch Enstitüsü dün Covid-19 nedeniyle 487 kişi yaşamını yitirdiğini, bu rakamla birlikte  salgın başından bu yana ölümlerde günlük en yüksek seviyeye  ulaşılmış olduğunu bildirdi. 

+49 – BERLİN

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT