Almanya'da kara para ile mücadele etmesi gereken kurum, çeteden rüşvet aldı

Almanya'da kara para ile mücadele etmesi gereken kurum, çeteden rüşvet aldı

Almanya'da, Mali İstihbarat Birimi kara para aklamayla mücadele biriminin bir çalışanı, soruşturma altına alındı. Çalışanın, aylarca kurumun gizli bilgilerini bir suç çetesine aktardığı iddia ediliyor.

Bremen Savcılığı, Mali İstihbarat Birimi (FIU) kara para aklamayla mücadele biriminin bir çalışanını ya da eski çalışanını rüşvet suçundan soruşturmaya aldı. Bu durum savcılık sözcüsü tarafından da doğrulandı.

Açıklamaya göre savcılık, davadaki bir başka sanık hakkında da olası rüşvet suçlamasıyla soruşturma yürütüyor. Sözcü daha fazla ayrıntı vermedi.

ÇETEYE AKTARDI

Habere göre, sanığın FIU çalışanı olarak aylarca kurumun gizli bilgilerini bir suç çetesine aktardığı iddia ediliyor. Savcılık sözcüsü bu konuda yorum yapmadı.

FIU, Federal Maliye Bakanlığı'na bağlı olan gümrüklerin bir parçasıdır. Sanıklardan birinin kurumdaki gizli bilgileri suçlulara aktardığı iddia edilmesi, Almanya'da büyük tartışmalara neden oldu.

Birim geçmişte defalarca olumsuz manşetlere de konu oldu. Haziran ayında FIU'nun kendisine ulaşan tüm şüpheli vakaların sadece yarısını iletmiş olduğu ortaya çıkmıştı. Temmuz ayında Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, FIU'nun güçlendirilmesi için bir yasa tasarısı sunmuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT