Almanya'da kadın-erkek eşitliğini çökerten araştırma

Almanya'da kadın-erkek eşitliğini çökerten araştırma

Almanya'da kadın-erkek eşitliği yapılan bir araştırmayla ortaya çıktı: Kadın yöneticilerin yüzde 25'i yarı zamanlı çalışırken, erkek yöneticilerin sadece yüzde 5,5'i yarı zamanlı çalışıyor!

Türkiye'de kadınların çalışma hayatından ve toplumsal hayattan soyutlanmaya çalışıldığı tartışmaları yaşanırken, Almanya'dan da dikkat çeken veriler geldi.

Bir araştırmaya göre, Alman şirketlerindeki yöneticilerin yüzde 13'ü bu yıl yarı zamanlı çalıştı.

Ancak veriler açık bir cinsiyet farkını da ortaya çıkardı. Kadın yöneticilerin yüzde 25'i yarı zamanlı çalışırken, erkek yöneticilerin sadece yüzde 5,5'i yarı zamanlı çalışıyor.

Rakamlar, tüm sektörlerden 18 ila 65 yaş arası yaklaşık 4.700 çalışanla yapılan bir anketten elde edildi.

TEMSİL EDİLMİYORLAR!

Araştırmacıların aktardığına göre, "Yüksek şirket pozisyonlarında iş ve aile arasında daha fazla zaman çatışması yaşanması, kadınların kariyer yapma olasılığının erkeklere kıyasla çok daha düşük olmasının, yönetim pozisyonlarına daha az başvurmalarının ve en azından üst yönetim düzeyinde hala yeterince temsil edilmemelerinin olası bir açıklamasıdır" denildi.

Bu nedenle, yarı zamanlı olarak daha fazla yönetim pozisyonu sunmak, şirketlerin bu pozisyonları doldurabilmeleri ve kadınları bu pozisyonlara çekebilmeleri için bir yoldur.

ARTI49

HABERE YORUM KAT