Almanya'da istihdam krizi derinleşiyor: Dev şirket küçülmeye gidiyor

Almanya'da istihdam krizi derinleşiyor: Dev şirket küçülmeye gidiyor

Almanya'nın geleneksel porselen üreticisi Rosenthal, yüzlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Bavyera'nın geleneksel porselen üreticisi Rosenthal, onlarca işçiyi çıkarmaya hazırlanıyor. Porselen üreticisi, Wunsiedel bölgesindeki Selb ve Bayreuth bölgesindeki Speichersdorf tesislerinde 700 çalışandan yaklaşık 100'ünü işten çıkarmak istiyor. Şirket bunun başlıca nedeni olarak içinde bulunduğu ekonomik durumu gösteriyor.

100 İŞÇİYİ ÇIKARMAK ZORUNDA

Şirket sözcüsü, işten çıkarma haberlerini doğruladı. Sözcüye göre, bir süredir devam eden maliyet düşürme ve yeniden yapılandırma önlemlerinin sonuçları ve cari yıl için yapılan tahminler ekonomik çöküşü telafi etmek için yeterli değildi.

İşten çıkarılacak belirli kişiler önümüzdeki haftalarda iş konseyi ile müzakere edecek. İlk sonuçların 30 Haziran'a kadar alınması bekleniyor. Ancak şirket bu süre zarfında üretim yapmaya devam edecek. Basın açıklamasına göre Rosenthal Genel Müdürü Lotte Franch planlanan işten çıkarmalar için üzüntü duyuyor.

KÖKLÜ ŞİRKETLER İŞTEN ÇIKARMAYA DEVAM EDİYOR

Rosenthal işten çıkarmalarında yalnız değil. Bosch gibi şirketler de bazı çalışanlarla yollarını ayırmak istiyor. Aşağı Saksonya'da 1.500'den fazla Bosch çalışanı ülke çapındaki işten çıkarmaları protesto etti. Bosch fabrikasındaki çalışma konseyi iletişim eksikliğini eleştirdi.

Bosch geçtiğimiz aylarda dünya çapında işten çıkarma planlarını defalarca açıklamıştı. Bosch tarafından açıklanan ana neden rekabet gücünü korumaktı. Bugüne kadar, otomotiv tedarikinde 3.200'e varan istihdam da dahil olmak üzere, tüm bölümlerde 7.000'den fazla istihdam risk altında.

ARTI49

HABERE YORUM KAT