Almanya'da istenmeyen adam Yusuf Yerkel mitingi!

Almanya'da istenmeyen adam Yusuf Yerkel mitingi!

Almanyalı Türkler, Yusuf Yerkel'in Frankfurt'ta ticari ateşe olarak görevlendirilmesini protesto etti.

Almanya'da binlerce kişi Yusuf Yerkel'i protesto etti. Soma madencisine attığı tekme ile hafızalara kazınan Yerkel, Frankfurt Konsolosluğu'na ticaret ateşesi olarak atanmıştı. Atamanın vicdanları yaraladığı savunan demokratik kitle örgütleri, Yerkel'e "Almanya'ya hoş gelmedin" dedi. 

Almanya'daki Türkler Yusuf Yerkel'i istenmeyen kişi ilan etti.

Havanin 0 santigrat derece olmasına rağmen ragmen yüzlerce kişi eyleme katildi. “Persona non grata”, “istenmeyen adam”, “Yusuf Yerkel‘i istemiyoruz” pankartları taşındı.

Alman IG Metall Sendikası temsilcisi ve parti temsilcileri birer konuşma yaptı. Soma‘da ölenler anıldı ve yerde yaran işçiye tekme atılması kınandı. Konuşmacılar, “Böyle bir kişinin, o zaman Erdoğan’ın yanında çalışırken, yere yatırılan işçiyi tekmeleyen Yusuf Yerkel‘in buraya tayin edilmesini kabul etmiyoruz. Kınıyoruz. Geri gidene kadar mücadele edeceğiz. Böyle biri Türk- Alman ticari ilişkilerine yarar sağlamaz” dediler. 

Gösteride Yusuf Yerkel'in madenciye attığı tekmenin resminin bulunduğu döviz ve pankartlar taşındı. 

1.jpg2.jpg3.jpgFotoğraflar: Ali Ekber Koç 

ALMAN MEDYASI YAKINDAN TAKİP ETTİ

Polis ve güvenlik güçleri çevrede geniş önlemler alırken “Almanya‘da işçi düşmanı, Almanya’da nefretle insan tekmeleyen kişi istemiyoruz” ve “Yusuf Yerkel, Frankfurt‘u terk et” sloganları atıldı.

Konuşmalardan sonra başkonsolosluk önüne çelenk konuldu. Konuşmaların ardından, Alman Sendikalar Birliği temsilcileri ile Türk dernek temsileri atamayı kınadı.

Eyleme, Alman medyası da büyük ilgi gösterdi. Devlet TV’si ZDF, diğer kanallar ve gazeteler eylemi izledi.

TİP'TEN AÇIKLAMA

 

Artı49 Haber Merkezi 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum