Almanya'da ısıtma sistemleri için devlet desteğine rekor başvuru

Almanya'da ısıtma sistemleri için devlet desteğine rekor başvuru

Almanya'da ısıtma sistemleri için devlet sübvansiyonlarına büyük ilgi gösterildi. Üç hafta içindeki başvurularda 124 milyon Euro sübvanse edildi.

Almanya’nın devlet teşvik bankası Alman Kalkınma Bankası (KfW), ısıtma sistemlerinin modernizasyonu için sunulan devlet sübvansiyonlarına büyük ilgi gösterildiğini duyurdu.

Banka, teşvik programının başlamasından sadece üç hafta sonra yaklaşık 8 bin başvuruyu onaylayarak toplam 124 milyon Euroluk finansman sağladı.

İKLİM DOSTU ISITMA ÖNCELİKLİ

27 Şubat 2024 tarihinden itibaren geçerli olan finansman programı, iklim dostu ısıtma sistemlerine geçiş yapmak isteyen ev sahiplerini hedef alıyor. Program, özellikle ısı pompaları gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımları destekliyor ve başvuru süreci ev sahipleri kolay ve hızlı ilerliyor.

DÜŞÜK GELİRLİ EV SAHİPLERİ İÇİN

KfW, eski fosil yakıtlı ısıtma sistemlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı sistemlerle değiştirilmesi için yatırım maliyetlerinin %30’una kadar temel bir sübvansiyon sunuyor.

Düşük gelirli ev sahipleri için ekstra gelir bonusları ve verimlilik bonusları da mevcut. Sübvansiyonlar, yatırım maliyetlerinin %70’ine kadar birleştirilebilir ve maksimum yatırım maliyeti tek ailelik bir ev için 30 bin Euro olarak belirlenmiştir.

Federal hükümet, bu yıl yeni ve daha iklim dostu ısıtma sistemleri için toplamda altı milyar Euro'dan fazla hibe ve sübvansiyonlu kredi sağlamayı taahhüt etmiş bulunuyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT