Almanya'da ışıklar bir saatliğine söndürülecek

Almanya'da ışıklar bir saatliğine söndürülecek

Her yıl olduğu gibi bu yılda "Dünya Saati" kampanyası sebebiyle, Almanya'nın çeşitli yerlerinde ışıklar bir saatliğine söndürülecek. Kampanya ilk olarak 2007 de WWF Avustralya tarafından başlatıldı ve zamanla onlarca ülke tarafından destekledi.

Bu akşam dünya genelinde milyonlarca insan ve kuruluş, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek için “Dünya Saati” etkinliğine katılacak. Saat 20:30’da başlayacak olan bu etkinlikte katılımcılar bir saat boyunca ışıklarını kapatacaklar.

ONLARCA ÜLKE DESTEKLİYOR

2007 yılında WWF Avustralya tarafından başlatılan Dünya Saati, Sydney’de 2,2 milyon kişinin katılımıyla gerçekleşmiş ve hızla küresel bir harekete dönüşmüştür. Geçen yıl, 180’den fazla ülke ve 7 bin’den fazla şehir bu kampanyayı desteklemişti.

Almanya’da ise, Berlin’deki Pariser Platz’da bir iklim etkinliği düzenlenecek ve saat 20:30’da ülkenin önde gelen binaları ışıklarını kapatacak. Brandenburg Kapısı, Eski Saray ve Tagblatt Kulesi gibi simgesel yapılar karanlığa bürünecek.

Işıkları kapatılacak binaların tamamı ise şöyle:

- Berlin: Brandenburg Kapısı'nda ışıkların kapatılması

- Stuttgart: Eski Saray, Tagblatt Kulesi, Belediye Binası

- Heidelberg: Heidelberg Kalesi

- Freiburg: Belediye Binası, Minster

- Mönchengladbach: Borussia Park

- Wesel: Willibrodi Katedrali, Luther Evi, Ren Köprüsü

- Würzburg: Belediye Binası, Käppele, Bundesbank

ÜNLÜ İSİMLER DE DESTEKLİYOR

Dünya Saati, Papa Francis, Leonardo DiCaprio gibi ünlülerin yanı sıra Federal Şansölye Olaf Scholz ve Federal Çevre Bakanı Steffi Lemke gibi politikacılar tarafından da destekleniyor. Kampanya, aynı zamanda 100’den fazla ülkede 5 bin’den fazla medya kuruluşu tarafından da geniş çapta haber konusu oldu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT