Almanya'da ilkokula saldırı paniği: Katliam yapacağını söyledi

Almanya'da ilkokula saldırı paniği: Katliam yapacağını söyledi

Almanya'nın Erfurt Şehrinde bir okul yönetimi isimsiz bir kişinin “katliam zamanı” diyerek duyurduğu bir telefon çağrısı aldı. Polis acilen okulu tahliye etti ve binayı kordon altına aldı ancak şüpheli bir durum bulunmadı.

Almanya'nın Erfurt Şehrinde bulunan Ulrich Von Hutten ortaokulunda saldırı alarmı verildi. Sabah saatlerinde okul yönetimi isimsiz bir kişinin “katliam zamanı” diyerek duyurduğu bir telefon çağrısı aldı. Polise göre 330 öğrenci, 20 öğretmen ve personel okulundan tahliye edilmek zorunda kaldı.

HERHANGİ BİR İŞARET YOKTU

Polis merkezinin aktardığına göre güvenlik güçleri olay yerinde çok sayıda görevliyle hazır bulunuyordu. Binanın etrafındaki sokaklar da kordon altına alınmıştı. İşleneceği iddia edilen suçun tam olarak ne olduğuna dair hiçbir ayrıntı verilmedi. Bir polis memuruna göre olay yerinde tehlikeli bir durum olduğuna dair herhangi bir işaret bulunmadı.

Polis, suç işlemekle tehdit ederek kamu huzurunu bozduğu gerekçesiyle aramayı yapan şahıs hakkında işlem başlattı.

TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Okulun geleceği son zamanlarda tartışma konusu olmuştu. Basında yer alan haberlere göre okul yeni bir ilköğretim okuluna yer açmak için kapatılacaktı. Ancak belediye meclisi şubat ayı sonunda, yaz aylarında binada yeni bir dilbilgisi okulunun kurulmasına ve önümüzdeki iki öğretim yılında normal öğrencilerle dilbilgisi okulu öğrencilerinin birlikte eğitim görmesine karar vermişti

ARTI49

HABERE YORUM KAT