Almanya'da "hızlı sınır dışı edin" çağrısı

Almanya'da "hızlı sınır dışı edin" çağrısı

SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, sığınmacıların daha hızlı sınır dışı edilmesi gerektiğini vurguladı...

SPD lideri Lars Klingbeil, federal eyaletleri, reddedilen sığınmacıların daha fazla ve daha hızlı sınır dışı edilmesi için Federal Meclis tarafından kabul edilen yasayı uygulamaya çağırdı.

Klingbeil, "Eyaletler şimdi bir fırsata sahip ve bunu kullanmalılar" derken, "Bizimle kalamayacak insanların geri gönderilmesi söz konusu olduğunda devlet işlevini yerine getirmelidir" diye belirtti.

"GÜÇLÜ BİR ÜLKE OLARAK KALABİLMEMİZ İÇİN..."

Ancak SPD eş başkanı, Almanya'nın göç konusunda "her yönden gelişmesi" gerektiğini söyledi, buna insanları kabul etmek, entegre etmek ve işe yerleştirmek de dahil. Klingbeil, "Güçlü bir ülke olarak kalabilmemiz için yurtdışından vasıflı işçilere ihtiyacımız var" derken, "Bu aynı zamanda misafirperver bir kültürü de içeriyor" diye ifade etti.

Ocak ayı ortasında Federal Meclis, reddedilen sığınmacıların daha fazla ve daha hızlı sınır dışı edilmesini öngören yasayı kabul etmişti. Yasa özellikle sınır dışı edilecekler için daha uzun gözaltı seçenekleri ve aramalar sırasında polis için daha fazla hak öngörüyordu. Bu yasa, federal hükümetin sığınmacı sayısındaki önemli artışa ve birçok belediyede mülteciler için barınacak yer sıkıntısına verdiği bir yanıttı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT