Almanya’da hiç olmadığı kadar çok vasıfsız işçi var

Almanya’da hiç olmadığı kadar çok vasıfsız işçi var

Almanya'da neredeyse 2.9 milyon kişi resmi bir mesleki yeterliliğe sahip değil. Bu oran her geçen yıl daha fazla büyüyor.

Almanya’da mesleki eğitim ve yeterlilik konusunda endişe verici bir akım ortaya çıkıyor. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, 2022 yılında 20 ila 34 yaş arasındaki yaklaşık 2.86 milyon kişi herhangi bir resmi mesleki yeterliliğe sahip değil. Bu durum, bu yaş grubunun yüzde 19’unu etkiliyor ve 2015 yılından bu yana sürekli bir artış gösteriyor.

CİDDİ SORUN TEŞKİL EDİYOR

Alman hükümetinin yakında sunacağı yeni mesleki eğitim raporunun taslağı, bu eğilimin vasıflı işgücü açığı ve demografik değişimlerin arttığı bir ortamda eleştirel bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Emekli olan nüfusun yerini dolduracak yeterince eğitimli gençlerin olmaması, ülkenin geleceği için ciddi bir sorun teşkil ediyor.

EĞİTİMİNİ BIRAKANLAR ARTIYOR

Eğitim bırakma oranı da 2022 yılında yüzde 29,5 ile önceki yıllara göre daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Bu oran genellikle yüzde 20 ila 25 arasında dalgalanırken, geçtiğimiz yıl belirgin bir şekilde aşıldı. Feshedilen sözleşmelerin her biri eğitimin iptal edildiği anlamına gelmese de, bu durum gençlerin mesleki eğitimlerini tamamlama konusunda karşılaştıkları zorlukları gösteriyor.

Bu veriler, Almanya’nın eğitim ve işgücü politikalarında ciddi değişiklikler yapması gerektiğini gösterdiği söyleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT