Almanya'da hiç çalışmadan yüz binlerce Euro kazandı: "Unutulan" adam 5 yıl sonra yakayı ele verdi

Almanya'da hiç çalışmadan yüz binlerce Euro kazandı: "Unutulan" adam 5 yıl sonra yakayı ele verdi

Almanya'da bir belediye çalışanının, 5 yıl boyunca hiç işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı.

Almanya'da akıllara durgunluk veren bir "yolsuzluk" tespit edildi. Bir belediye çalışanının 5 yıl boyunca işe gitmeden, belediyeden yüklü miktarda para aldığı ortaya çıktı.

Betzdorf-Gebhardshain Belediyesi'nde çalışan olarak kayıtlı bulunan bir kişinin, beş yıl boyunca "evden çalışıyor" göründüğü ve kimse tarafından aktif bir işle görevlendirilmediği ortaya çıktı.

Altenkirchen bölgesi belediye denetim ofisi tarafından rutin denetimler sırasında fark edilen detay, haftalar süren bir soruşturmanın konusu oldu. Çalıştığına dair herhangi bir emare bulunamayan memura, 600 bin Euro ödendiği fark edildi. Tespit edilemeyen bir açığın üzerine giderken şans eseri bu durumla karşılaşan denetim memurları, 50 sayfalık bir rapor hazırladı.

Rapora göre bu meblağ, maaşın yanı sıra sağlık hizmetleri ve emeklilik hakları gibi diğer masrafları da kapsıyor.

Belediye'nin denetim makamına göre, memura, Belediye Başkanı Bernd Brato (SPD) tarafından "evden çalışma" talimatı verilmişti.

Alman basınında, Belediye Başkanı Brato'nun, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen olaya ilişkin sorulardan kaçtığı belirtiliyor.

Ayrıca basında yer tutan haberlerde, Belediye bütçesinde oluşan açığın, tazminat olarak Başkan tarafından ödenmesinin, yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum