Almanya’da haziran ayında neler değişecek ?

Almanya’da haziran ayında neler değişecek ?

Almanya'da Haziran ayında vatandaşları birtakım yenilikler bekliyor...

Almanya'da Mayıs ayında tüm vatandaşları etkileyen bir dizi değişiklik var...

200 Euro destek

Haziran'da 2023'te 18 yaşını doldurmuş veya olacak gençler için kültür pasosu tanıtılacak. Kültür kartı, yeni yetişkinlerin konserler veya diğer etkinlikler gibi çeşitli kültürel programları veya kitaplar veya CD'ler gibi diğer kültürel varlıkları finanse edebileceği 200 Euro’luk bir bütçe sağlıyor.

18 yaşını doldurmuş kişilerin kredi kullanabilmesi için elektronik kimlik kartı, e-kimlik kartı veya elektronik ikamet tezkeresi (eAT) sahibi olması gerekiyor. Bu durumda, çevrimiçi seçim sürecini kullanarak kayıt olabilirsiniz. Daha sonra Kulturpass uygulaması veya web sitesi üzerinden teklifleri keşfedebilirler. 

Yeni çocuk yardımı

Kendi evini satın almak veya inşa etmek isteyen çocuğu olan anne-babalar yakında maddi destekten yararlanabilecekler. Aileler için yeni ev sahipliği promosyonunun Haziran ayında başlaması planlanıyor. Bu, Federal İnşaat Bakanlığı tarafından yılın başında açıklandı. Buna göre, vergiye tabi yıllık hane geliri 60.000 Euro'ya kadar olan düşük gelirli ailelerin bundan yararlanabileceği söylendi.

Her ilave reşit olmayan çocuk için sübvansiyon 10.000 Euro artıyor. KfW kalkınma bankası aracılığıyla düşük faizli krediler şeklinde toplam 350 milyon avro sağlanacak. Finansman programının adı "Aileler için Ev Sahipliği" olacaktır (kısaca WEF, KfW No. 300).

Finansman için bir ön koşul olarak bakanlık, yeni binanın Bina Enerji Yasası'nın (GEG) yasal iklim dostu seviyesinden daha yüksek bir seviyede inşa edileceğini duyurdu. 

Almanya'da Haziran'da geniş çaplı NATO tatbikatları yapılacak
Savaş uçakları, nakliye ve tanker uçakları, Haziran 2023'te Alman hava sahasında huzursuzluğa neden olacak. NATO'nun "Air Defender 23" manevraları, farklı ülkelerden Almanya'nın farklı bölgelerinde planlanıyor. Bu manevra ile NATO üyeleri, savaş uçaklarının ne kadar çabuk harekete hazır olabileceğini test ediyor.

Kullanıldığında, seyahat hava trafiği bozulabilir. Planlama çok önceden yapıldığından, havayollarının kendilerini hazırladıkları ve buna göre uçuşları iptal ettikleri veya değiştirdikleri varsayılabilir. Ne yazık ki, bazı NATO tatbikatları yalnızca önümüzdeki birkaç gün içinde duyurulacağı için uçuşlarda başka değişiklikler olabilir.

Corona-Warn-App uyku moduna alınacak

Son yıllarda Corona uyarı uygulaması Almanya'da en çok kullanılan uygulamalardan biri oldu. 48 milyondan fazla kez indirildi ve etkinleştirildi. Pandeminin sona ermesinden sonra, temaslı takibi için artık gerekli olmayacak. Haziran 2023'ten itibaren silinmeyecek, ancak uyku kipine geçirilece.

Aşı sertifikaları görünür durumda kalacak. Corona-Warn-App'i silmek isterseniz, sertifikaları kolayca indirebilir ve akıllı telefonunuza kaydedebilirsiniz.

Yeni asgari ücret kararı

Asgari Ücret Yasası'nda yapılan değişiklik, sözde Asgari Ücret Komisyonu'nun Haziran 2023'te yeni bir ücret alt sınırına karar vermesini şart koşuyor. Bu, her iki yılda bir federal hükümete asgari ücretin ne kadar ayarlanması gerektiğini öneren, toplu sözleşme ortaklarından oluşan bağımsız bir komisyon. Kararını verirken, diğer hususların yanı sıra Almanya'daki standart ücretlerin gelişimini baz alıyor, ancak artışın istihdamı tehlikeye atmayacağından da emin oluyor. Yeni asgari ücret 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

Sosyal dernekler, 12 eurodan 14 euroya ve daha fazlasına keskin bir artış talep ediyor. İşverenler "gerçekçi olmayan yükseklikler" konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT