Almanya'da Hamas saldırısı engellendi!

Almanya'da Hamas saldırısı engellendi!

Almanya'da Federal Savcılığın yaptığı açıklamaya göre, Hamas üyeleri tutuklanarak olası bir saldırının önüne geçildi.

Almanya'da Hamas üyelerine bir operasyon yapıldı.

Başkent Berlin'de Hamas üyesi oldukları belirlenen Lübnan doğumlu Abdelhamid Al A. ve Mısır vatandaşı Mohamed B. ve yine Lübnan doğumlu El-R. tutuklanarak gözaltına alındı.

Tutuklanan Hamas üyelerinin Avrupa'daki Yahudi kurumlarına karşı saldırı düzenleme hazırlığında olduğundan şüpheleniliyor. Hamas üyelerinin Almanya'da en az bir hedefinin olduğu düşünülüyor.

Söz konusu yakalanan kişilerin, "Hamas'ın askeri kanadının liderleriyle yakın bağları" olduğu söyleniyor. Berlin'de yaşayanlardan biri örgütün geçmişte kurduğu bir yeraltı silah deposunun yerini tespit etmekle görevliydi. İddiaya göre, talimatları da Lübnan'daki Hamas liderlerinden almıştı.

"TERÖR EYLEMİ HAZIRLIĞI"

Almanya'nın talebi üzerine Hollanda vatandaşı Nazih R. de Rotterdam'da tutuklandı. Bir polis sözcüsünün Alman Basın Ajansı'na yaptığı açıklamada 57 yaşındaki şahsın Alman makamlarının talebi üzerine tutuklandığını söyledi. Ayrıca Danimarka polisi, dört kişinin tutuklandığı koordineli bir sınır ötesi operasyondan da söz etti.

Danimarka iç istihbarat servisi PET'in başkanı Flemming Drejer, Kopenhag'da düzenlediği basın toplantısında "Soruşturma, bir insan şebekesinin terör eylemi hazırlığında olduğunu ortaya çıkardı" dedi.

Başbakan Benjamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamaya göre ise, İsrail gizli servisi Mossad, Danimarkalı yetkililerin "Avrupa topraklarında bir Hamas altyapısı" ortaya çıkardığını ve yedi kişiyi tutukladığını belirtti.

Almanya Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann, Avrupa'daki Yahudilerin güven ve huzur içinde yaşamaya devam edebilmelerine katkıda bulunan herkese teşekkür ederken, "Ülkemizdeki Yahudilerin bir daha güvenliklerinden endişe duymamalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum