Almanya'da gürültüye karşı savaş açıldı: Yüksek sesleri bildirin

Almanya'da gürültüye karşı savaş açıldı: Yüksek sesleri bildirin

Çevre örgütü Alman Çevre Yardımı, vatandaşların özellikle yüksek sesli araçları yetkililere nasıl bildirebileceklerine ilişkin talimatlar yayınladı.

Çevre örgütü Alman Çevre Yardımı, trafik gürültüsüne karşı mücadeleyi ele alıyor ve "katılım kampanyası" adı altında gürültülü araçları bildirmeleri için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kuruluş, vatandaşların özellikle gürültülü araçları yetkililere nasıl bildirebileceklerine ilişkin ayrıntılı talimatlar yayınladı. Alman Çevre Yardımı, "Almanya'da insanların dörtte üçü trafik gürültüsünden rahatsız oluyor ya da hatta sinirleniyor" diye yazdı.

Gürültü, insanların yaşam kalitesini düşürmekte ve sağlık üzerinde olumsuz bir etki yaratmakta. Bu yüzden çoğu insan gürültüden nefret eder.

DEPRESYON RİSKİ

Federal Çevre Ajansı da sürekli gürültünün kardiyovasküler hastalıklara yol açabileceğini ve depresyon riskini artırabileceğini doğruluyor. Ruh ve sağlığı korumak için Federal Çevre Ajansı şehirlerde 30 km/s hız sınırı getirilmesini ve gece gürültüsüne karşı korumanın iyileştirilmesini öneriyor.

Alman Çevre Yardımı, "katılma kampanyası" olarak adlandırılan kampanya ile bireysel, özellikle de gürültülü araçları dolaşımdan kaldırmak istiyor. Yetkililerin tüm ihbarları soruşturup soruşturamayacağı belli değil; bazı şehirler şu anda park ihlallerine ilişkin artan sayıda özel ihbar aldıklarını belirtiyor.

ARTI49

FOTOĞRAF: unsplash

HABERE YORUM KAT