Almanya’da günlük vaka sayısı 11 bin civarında seyrediyor

Almanya’da günlük vaka sayısı 11 bin civarında seyrediyor

Almanya’da günlük vaka sayıları son rekorun çevresinde kalmayı sürdürüyor. Ülkede son 24 saatte 11 bin 242 vaka saptandı.

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte tespit edilen 11 bin 242 vaka ile günlük vaka sayısında rekor seviyesinde seyretmeye devam ediyor. Robert Koch Enstitüsü’ne göre, ulaşılan vaka sayısının salgının ilk dalgasından daha hızlı yükseldiğini, ancak ölüm oranlarının düşük olduğunu açıkladı. Son günlerde vaka sayısındaki enfeksiyon yüksekliğinin nedeninin ise fazla test yapılmasından kaynaklandığını ifade edildi.

403 BİN KİŞİYE BULAŞTI 

Robert Koch Enstitüsü, korona krizinin başlangıcından bu yana, Almanya’da en az 403 bin 291 kişinin Covid-19 virüsüne yakalandığı, enfeksiyonla bağlantılı ölenlerin sayısının da 9 bin 954 olduğunu açıkladı. Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 49 olurken enfeksiyondan iyileşenlerin sayısının 310 bin 200 kişi olduğu belirtildi. 

Virüsün bulaşma oranının 1,23 olduğu, bu rakamında enfekte olan bir kişinin 11 ile 16  kişiye virüsü bulaştırma riskinin olduğu belirtiliyor. Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, vaka artışının başlıca kaynağının kutlamalar ya da aile ve arkadaş ziyaretleri gibi özel buluşmalar olduğuna dikkat çekti. Başkan Wieler, daha fazla ağır vaka ve can kaybının olabileceğini de sözlerine ekledi. 

Herkesi hijyen ve sosyal mesafe gibi kurallara uymaya çağıran Wieler, kapalı mekânların sık sık havalandırılmasını, buluşmalarda da maske takılmasına dikkat edilmesini istedi. Virüsün yayılmaması konusunda gençlerin sorumluluk taşıdığını vurgulayan Wieler, salgının yavaşlatılması için hâlâ bir şans olduğunu ve herkesin buna katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT